Cum recunoști un unt de calitate. Detaliul care trebuie să se regăsească pe etichetă. Asta face diferența

Pe rafturile din supermarket se găsesc o mulțime de feluri de unt
Cum recunoști un unt de calitate. Detaliul care trebuie să se regăsească pe etichetă. Asta face diferența

Pe rafturile din supermarket se găsesc o mulțime de feluri de unt: cu mai puțin grăsime, cu multă grăsime, cu sare, fără sare și multe alte sortimente. Cum recunoști un unt de calitate? Majoritatea producătorilor obișnuiesc să ofere asigurări că produsele lor sunt de cea mai bună calitate, dar nu se întâmplă mereu așa.

Cum recunoști un unt de calitate

Ajungi în dreptul raionului cu unt și nu știi ce să alegi deoarece există o sumedenie. Îți spunem mai jos câteva metode simple care te ajută să verifici untul pentru a te asigura că vei cumpăra ceea ce ai nevoie.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să verifici compoziția acestuia. Un unt de calitate are doar două ingrediente: lapte integral și frișcă.

Este foarte important să citești și ce scrie pe ambalaj. Dacă nicăieri nu apare cuvântul unt este posibil să fie spread sau margarină.

Prețul este și el un indicator important. Calitatea untului este în strânsă legătură cu prețul lui. Având în vedere că untul adevărat este produs din lapte de vacă, este și mult mai scump decât înlocuitorii.

Culoarea untului – aceasta nu trebuie să fie nici prea galbenă, dar nici prea albă.

Termenul de valabilitate – untul fabricat din lapte de vacă nu are un termen de valabilitate mai mare de 10 zile. Atunci când untul este depozitat într-o cutie metalică termenul de valabilitate ar trebui să fie de maximum trei luni.

Untul natural se topește uniform. Este un alt detaliu pe care e bine să-l ai în vedere atunci când cumperi unt. Calitatea lui este determinată de felul în care se topește. Unul natural se va topi uniform fără să apară picături la suprafață.

Comparație cu margarina. Untul se topește mult mai greu în comparație cu margarina. Are nevoie de mai mult timp la căldură pentru a se topi.

Untul trebuie să fie tare și neted. Atunci când este făcut din frișcă de calitate superioară, untul trebuie să fie tare și neted, iar la tăiere se observă un mic luciu.

Untul nu trebuie să se fărâmițeze. După ce este scos de la rece, untul natural nu se fărâmițează și se întinde pe pâine într-un strat omogen.

Untul adevărat nu se lipește. Această probă se realizează acasă, dar e bine de știut pentru data viitoare când vei cumpăra unt. Untul adevărat nu se lipește niciodată de ambalaj sau de cuțit deoarece este destul de rigid la atingere.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *