Cum s-au răzbunat românii pe sportiva care i-a ”suflat” medalia Sabrinei Voinea. Totul a fost public VIDEO

Gimnasta americană Jordan Chiles se confruntă cu un val de critici pe rețelele sociale, în urma câștigării medaliei de bronz la proba de sol din cadrul Jocurilor Olimpice.

Controverse la Jocurile Olimpice: Jordan Chiles acuzată de fanii români că i-a „furat” medalia Sabrinei Voinea

Mulți fani români, dar și admiratori ai gimnasticii din întreaga lume, au luat cu asalt pagina de Instagram a sportivei, acuzând-o că a „furat” medalia care ar fi trebuit să ajungă la Sabrina Voinea din România.

Jordan Chiles și-a exprimat bucuria și mândria pentru performanța sa olimpică într-o postare recentă.

„Cuvintele nu pot exprima îndeajuns cât de mândră sunt de mine. A fost o experiență minunată, iar fata voastră este medaliată! Vă mulțumesc tuturor pentru dragoste și pentru susținere, chiar apreciez. Gimnastica mea vorbește mai tare decât cuvintele multor oameni”, a scris aceasta pe Instagram.

Totuși, această declarație nu a fost bine primită de toată lumea. În secțiunea de comentarii, fanii români și nu numai, și-au exprimat indignarea, susținând că Chiles nu merita medalia de bronz și că Sabrina Voinea a fost nedreptățită.

Un utilizator a scris: „Ai furat-o! Cum te simți că nu ai meritat acea medalie?”. Un altul a adăugat: „Știi că nu ai meritat acea medalie, dar tot ai vrut să o furi de la o gimnastă din România. Ce glumă!”.

Un alt comentariu vehement a fost: „Nu ne-ai câștigat inimile. Sabrina a fost mult mai bună decât tine”.

De unde a pornit întregul scandal

Nemulțumirile au fost alimentate de contestația depusă de Chiles, care a ridicat-o de pe locul cinci pe locul trei, după reevaluarea punctajului. Fanii au considerat acest lucru suspect, sugerând că politica și favoritismele din gimnastică au influențat decizia.

„Deci Chiles a depus contestație, este dreptul ei, dar aceasta nu a fost corectă și a fost punctată prea mult. La început se clasase pe locul cinci. Apoi, după contestație, a ajuns pe locul trei.

Cum s-a întâmplat asta? Vor să ne convingă de faptul că au acordat atât de greșit punctele în prima fază? Serios? Diferența dintre scorul de dinainte și cel de după este prea mare. Sunt sătul de politicile murdare din sport”, a comentat un alt fan.

De asemenea, s-a adus în discuție și penalizarea controversată a Sabrinei Voinea, despre care se spune că ar fi fost sancționată pentru o greșeală pe care nu a comis-o.

„Sabrina a fost penalizată pentru nimic. Chiar s-a demonstrat că nu a călcat în afara covorului. Ar fi avut un scor de 13.800 fără acea penalizare. Ai fost bună, dar nu meritai acea medalie. Ai putea măcar să arăți puțin respect pentru Sabrina Voinea”, a fost un alt mesaj vehement.

În ciuda valului de critici, Jordan Chiles își menține poziția, bucurându-se de performanța obținută și mulțumindu-le susținătorilor săi pentru sprijinul acordat. Rămâne de văzut cum va evolua această controversă și dacă autoritățile sportive vor interveni pentru a clarifica situația.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
8.2 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *