Cum să cureți corect mocheta. Trucul banal care te scapă de cele mai rezistente pete

Ai nevoie de doar câteva ingrediente din casă
Cum să cureți corect mocheta. Trucul banal care te scapă de cele mai rezistente pete

Mocheta este un tip de covor foarte folosit în multe case. Pe cât de frumoasă este, pe atât de dificil poate fi de întreținut dacă nu știi trucuri pentru a o curăța. În zonele pe unde se circulă mai des, cum sunt holurile, bucătăria sau camera de zi, mocheta se poate murdări mai repede. Ce este de făcut?

Cum trebuie curățată mocheta în cazul în care verși ceva lichid

În primul rând este bine să acționezi rapid imediat ce apare o pată. În cazul lichidelor, este bine să folosești imediat șervețele absorbante care să tragă cât mai mult lichid. Al doilea pas este să torni pe pata respectivă apă minerală acidulată, apoi șterge din nou cu șervețele.

Dacă pata este mai dificilă, amestecă apă minerală cu detergent, toarnă peste pat și procedează la fel ca mai sus, ajutorul șervețelelor absorbante. Repetă operațiunea dacă locul nu se curăță în totalitate.

Cu ce se curăță mocheta când apar pete de grăsime

Pentru petele grase soluția o reprezintă fie gelul de duș, fie detergentul de vase. Prepară o soluție de apă minerală cu detergent de vase sau gel de duș și urmează procedura de mai sus.

Pentru urmele de praf este indicat să folosești aspiratorul, însă fără să atingi direct suprafața pentru a nu împrăștia mizeria. Noroiul însă trebuie curățat după ce se usucă.

Citește și – Cum scapi de praful din casă. Trucuri care te vor ajuta să ai locuinţă cu aer curat

Cum se curăță petele vechi de pe mochetă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente

În cazul petelor mai vechi de pe mochetă se recomandă să folosești apă minerală carbogazoasă și o lingură de pudră de amoniac. Soluția se aplică pe zona pătată, se lasă să acționeze câteva minute, apoi se șterge prin tamponare. Pe mochetele din fire sintetice se poate folosi și clor: o parte clor, trei părți de apă.

Dacă îți dorești să cureți mocheta ca un profesionist pentru a îndepărta orice tip de pete trebuie să aspiri de câteva ori foarte bine. Ulterior, freacă mocheta cu soluție concentrală de apă și detergent de vase sau șampon. În această soluție adaugă și oțet sau suc de lămâie. Iată rețeta: o parte detergent, două părți apă și sucul de la o lămâie sau o parte oțet.

Folosește un burete înmuiat în soluția aceasta, stoarce-l bine și freacă mocheta cu mișcări circulare. Curăță spuma cu șervețele curate. Lasă apoi geamul deschis cel puțin 12 ore.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *