În general, capacele tigăilor sunt extrem de rezistente și ușor de curățat, dar cu toate astea, ele își pot pierde din strălucire și pot căpăta culori mai opace, ca urmare a anilor de utilizare, a expunerii la căldură și a contactului cu alimentele grase. Ai încercat să elimini aceste petele enervante de grăsime, dar produsele din comerț nu te-au ajutat foarte mult? Nu îți face griji, noi avem soluția. Iată două metode prin care murdăria va fi eliminată rapid!
Dacă ești o persoană care gătește des, atunci cu siguranţă ţi s-a întâmplat să îți murdărești de grăsime capacele tigăilor tale preferate și oricât de mult ai încercat să scoți petele nu ai reușit.
Însă, noi știm cum le poți elimina. Există două metode eficiente la care apelează bucătăresele pricepute. Care sunt acestea? Vezi mai jos toate detaliile!
Majoritatea bucătăreselor experimentate folosesc acest truc pentru a curăța de grăsime capacele tigăilor, iar trucul constă în utilizarea peroxidului de hidrogen. Acum iată care sunt pașii. Mai întâi trebuie să întorci capacul cu susul în jos în chiuvetă și să torni lichidul incolor.
Acum, lasă să acționeze aproximativ 20 de minute, după care freacă petele de grăsime cu o perie, de preferat din peri naturali, pentru a nu zgâria materialul. În final, spală capacul cu un burete și detergent pentru vase și clătește cu apă curată din abundență.
Te-ar mai putea interesa și Cu ce se curăță arsura de pe tigăi. Amestecul eficient cu ingrediente banale care rezolvă problema instant!
Pentru a pune trucul cu bicarbonat de sodiu în aplicare trebuie să întorci capacul cu susul în jos în chiuvetă, după care să-l umezești bine cu apă și să pui o cantitate generoasă de praf alb.
Acum, lasă bicarbonatul de sodiu să-și facă treaba timp de 10 minute, după care freacă capacul cu un burete și detergent de vase . La final, clătește capacul cu apă.
Te-ar mai putea interesa și Ce să presari peste tigăile și tăvile de copt pentru a elimina grăsimea și arsura. Trucul e genial, vor arăta ca noi!