Cartofii fierți sunt ingredientul care predomină în salata de boeuf. Aceștia se fierb în coajă, după care se curăță și se taie cubulețe, iar pentru ca totul să meargă rapid, ai la îndemână un truc care îți poate fi de mare ajutor. Cum să cureți ușor și rapid cartofii fierți pe care îi pui la salata de boeuf.
Salata de boeuf nu lipsește de pe mesele tradiționale de sărbători. Este un preparat sățios, pe care românii îl fac de fiecare dată când este o ocazie specială. Ingredientele din salata de boeuf sunt unele la îndemână, iar cele care predomină ca proporție sunt cartofii și morcovii fierți.
Morcovii se curăță și se pun la fiert în apă cu sare, în timp ce cartofii se fierb cu tot cu coajă. În acest fel, ei nu vor fi apoși atunci când sunt tăiați și puși în salată. De asemenea, este ideal să alegi un soi de cartofi potriviți pentru fiert, astfel încât să nu devină sfărâmicioși atunci când încerci să îi tai.
Este recomandat să tai cartofii cubulețe, nu să îi dai pe răzătoare, pentru a nu elibera amidon în exces și pentru a nu-și pierde consistența atunci când amesteci salata.
Cartofii fierți în coajă se pot curăța repede și ușor, cu ajutorul unui truc la îndemână. Este util mai ales când ai o cantitate mai mare de cartofi, cum este cea pentru salata de boeuf. Înainte de a-i pune la fiert, spală-i foarte bine în apă rece. Crestează coaja cu ajutorul unui cuțit, pe mijlocul cartofilor, de jur împrejur. În acest fel, te asiguri că îi vei putea curăța ușor.
După ce ai fiert cartofii în apă cu sare, pune-i imediat în apă rece. Acest lucru va face coaja să se desprindă foarte ușor, iar cartofii vor putea fi curățați dintr-o singură mișcare. Acum tot ce mai ai de făcut este să rotești de coajă cu o mână spre dreapta și cu una spre stânga, pentru a se desprinde ușor. Tot ce mai ai de făcut este să îndepărtezi eventualele porțiuni lovite sau stricate ale cartofilor, cu ajutorul unui cuțit, după care îi poți tăia.
Ingrediente:
Pentru maioneză:
Citește și: Ce să nu pui niciodată în salata de boeuf. Îi strică tot gustul
Mod de preparare:
Pune la fiert carnea de vită în apă cu puțină sare. Separat, fierbe morcovii întregi, o jumătate de țelină și cartofii cu tot cu coajă. Toacă gogoșarii și castraveții cubulețe și pune-i într-o sită, pentru a se scurge excesul de saramură. După ce morcovii, cartofii și țelina s-au răcit, curăță cartofii și taie legumele cubulețe.
Când carnea s-a răcit, tai-o și pe ea cubulețe sau fâșii. Pune toate ingredientele într-un vas încăpător și ocupă-te de maioneză. Pune gălbenușurile într-un bol și adaugă uleiul puțin câte puțin. Amestecă folosind o lingură de lemn sau mixerul, până când termini de încorporat uleiul. La final adaugă zeama de lămâie și muștarul.
Pune maioneza peste ingredientele tăiate cubulețe și amestecă. Adaugă sare și piper după gust și, dacă este nevoie, mai pune o lingură de muștar. Dacă vrei să ornezi salata de boeuf cu maioneză, va fi nevoie să faci o cantitate dublă.