Probabil că ți s-a întâmplat și ție să vrei să desfaci un borcan nou cu murături și să te chinui destul de mult timp sau chiar să nu reușești deloc, moment în care ai apelat la diverse metode mai mult sau mai puțin eficiente. Știm cât de frustrat poate să fie acest lucru, dar avem pentru tine câteva sfaturi pe care, odată ce le vei pune în practică, cu siguranță ți se va părea floare la ureche să deschizi orice borcan nou.
Una dintre meteodele cele mai răspândite de a desface borcanele cu murături este cea a cuțitului. Practic, se introduce vârful cuțitului sau un alt obiect mai ascuțit între capacul borcanului și filetul acestuia și printr-o mișcare scurtă din încheietura mâinii se depărtează puțin capacul, astfel încât aerul să pătrundă în borcan.
Această metodă are însă și inconveniente. Adesea, procedura trebuie repetată de mai multe ori, lucru care poate deteriora capacul. În plus, prezintă și riscuri, întrucât cuțiul, dacă nu este manevrat cu atenție, poate aluneca și provca răni.
În ceea ce privește metoda clasică de deschidere a borcanelor – aplicând forța – aceasta le revine doar celor mai puternici dintre noi. Dar oare câți pot reuși acest lucru din primele încercări?
Există însă și metode mult mai simple de a deschide un borcan și care nu prezintă deloc riscuri.
Dacă vrei să deschizi un borcan, ai nevoie de aderență. Iar mâinile tale s-ar putea să fie prea alunecoase. Mai ales dacă încerci să deschizi borcanul de minute bune și ți-au transpirat mâinile din această cauză.
Așa că tot ce poți face este să porți o mănușă de cauciuc și să încerci să deschizi borcanul în acest fel. Vei observa că vei avea o aderență mult mai bună și s-ar putea să poți deschide recipientul din prima încercare.
Dacă nu ai mănuși de cauciuc sau mănuși de latex la îndemână, poți folosi un prosop umed. Pur și simplu udă puțin prosopul, pliază-l în jurul capacului borcanului și încercă să îl deschizi. Este foarte posibil să ai o surpriză plăcută.
O altă metodă care ar putea funcționa, este de a aplica apă caldă. Pur și simplu introdu borcanul sub un jet de apă caldă. Asigură-te că lichidul acoperă tot borcanul. Datorită căldurii apei, capacul se va desprinde și îl vei putea răsuci.
Poți aplica această metodă și punând borcanul cu capul în jos într-un mic bol cu apă fierbinte. Lăsă-l puțin în recipient și apoi scoate-l. Căldura va face capacul să slăbească de pe filet și îl vei putea deschide fără probleme.
Dacă vi se pare că metodele menționate mai sus vă dau prea multe bătai de cap, poți, de asemenea, să folosești puțină forță pentru a scoate capacul. Trebuie doar să lovești de câteva ori fundul borcanului în timp ce îl ții.