Cum să devii blondă din brunetă. Pașii esențiali de urmat

Trecerea de la brunet la blond se face în mai multe etape.

Scris de: Daoud Andra

19 Oct. 2022

Cum să devii blondă din brunetă. Pașii esențiali de urmat

Atunci când decizi să faci o schimbare radicală de look, este important să o faci sub îndrumarea unui specialist. Vopsitul acasă nu este o idee bună, mai ales când vrei să ajungi de la o culoare de păr foarte închisă la una foarte deschisă. Cum să devii blondă din brunetă, fără să îți distrugi părul? Sunt câteva reguli de care trebuie să ții cont.

Cum să devii blondă din brunetă, pas cu pas

Fiecare femeie ajunge într-un punct al vieții în care își dorește o schimbare radicală de look. Fie că vorbim despre o tunsoare îndrăzneață sau despre o culoare nouă de păr, schimbările sunt întotdeauna bine-venite. În timp ce unele pot fi obținute foarte ușor, acasă, pentru altele este nevoie de multe ore petrecute la salon și de mâinile pricepute ale unui hair-stylist.

Cum să devii blondă din brunetă? Potrivit hair-stylist-ului Adrian Perjovski, este o procedură de durată, care se face la salon. Părul nu va fi decolorat dintr-o dată pentru a ajunge la blond, ci este nevoie de 3 sau 4 ședințe pentru un rezultat armonios, fără a degrada firul de păr. Între ședințe, este nevoie de măști și tratamente aplicate acasă, pentru că decolorantul deshidratează firul de păr.

Pentru a ajunge la rezultatul dorit, este nevoie de multă răbdare. O femeie brunetă poate ajunge la un blond frumos și sănătos în câteva luni. În tot acest timp, vârfurile trebuie să fie tunse periodic, iar părul să beneficieze de produse de îngrijire eficiente, pentru a rămâne sănătos. Poți folosi uleiuri, măști, balsamuri hidratante pentru a menține firul de păr sănătos.

Cum sa devii blonda din bruneta. Pasii esentiali de urmat
Cum să devii blondă din brunetă fără să îți distrugi părul

Cât timp trebuie să treacă între decolorări

Specialiștii recomandă ca deschiderea nuanței părului să se facă treptat. Ideal este să treacă măcar o lună, dacă nu chiar mai mult, între două decolorări succesive. Dacă vrei, așadar, să devii blondă din brunetă, înarmează-te cu multă răbdare. Există și varianta deschiderii nuanței părului folosind doar vopsea, însă aceasta durează și mai mult.

Se poate deschide nuanța părului cu unul sau două tonuri la fiecare vopsire, astfel că a ajunge de la brunet la blond poate dura până la 10 luni sau chiar un an. În funcție de nuanța de blond dorită, procesul poate fi mai lung, dacă se dorește un blond foarte deschis.

Pentru a stabili ce nuanță de blond ți se potrivește, consultă-te cu hair-stylist-ul tău. Chiar dacă tu îți dorești un blond cenușiu, de exemplu, s-ar putea ca nuanța să nu se potrivească așa de bine cu nuanța pielii tale și cu trăsăturile. Culoarea părului, indiferent care ar fi ea, ar trebui să îți pună în valoare trăsăturile, nu să îți facă un deserviciu.

Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este acela că părul va fi vopsit abia la final. După decolorările succesive, când firul de păr este pregătit pentru a fi colorat, va fi aplicată vopseaua. Blondul ideal poate fi obținut combinând mai multe nuanțe, de aceea este important să faci această schimbare la salon.

După ce ai ajuns la culoarea mult visată, este important să o menții. Blondul poate fi o culoare pretențioasă, motiv pentru care ai nevoie de produse specifice, pentru a menține atât culoarea, cât și subtonul. Hair-stylist-ul îți poate recomanda aceste produse, dar și altele care să răspundă nevoilor specifice ale părului tău.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
1 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *