Cum să dezgheți rapid pâinea și să arate proaspăt coaptă. Metoda bucătarilor de top pe care trebuie să o afli

Trucuri utile din bucătărie

Scris de: Oana Matei

03 Sep. 2023

Cum să dezgheți rapid pâinea și să arate proaspăt coaptă. Metoda bucătarilor de top pe care trebuie să o afli

Cel mai bun mod de a avea întotdeauna pâine acasă și de a nu fi nevoit să o cumperi zilnic, este prin congelare, dar este pâinea decongelată la fel de gustoasă ca și pâinea proaspătă? Răspunsul este da, doar dacă este depozitată și decongelată corespunzător, ne putem bucura de o pâine la fel de gustoasă ca și cum tocmai am fi cumpărat-o. Află din rândurile următoare care sunt metodele optime de decongelare a pâinii.

Sfaturi pentru dezghețarea pâinii

Pentru a dezgheța bine pâinea, trebuie să începem prin a o congela corect. Pentru a face acest lucru, pâinea trebuie acoperită cu folie de aluminiu și apoi pusă într-o punga pentru congelator. Iată 3 metode de dezghețare a pâinii, fără ca aceasta să se întărească:

Temperatura mediului ambiant

Lăsați pâinea să se dezghețe la temperatura camerei câteva ore, acoperită cu un șervet curat. Odată ce timpul a trecut, pulverizați pâinea cu puțină apă, apoi coaceți cinci minute la cuptorul preîncins la 180 de grade. O minune!

Cuptor cu microunde

Puneți pâinea la cuptorul cu microunde împreună cu o cană de apă, în lateral, pentru a o menține umedă și a nu usca pâinea. Prima dată setați cuptorul pentru 40 de secunde. Dacă nu este suficient de moale, mai încercați pentru încă câteva secunde. După ce pâinea este complet dezghețată și are un aspect proaspăt copt, lăsați-o să se răcească puțin înainte de a o tăia sau servi.

Vezi și Ce să adaugi în aluatul de pâine ca să iasă gustoasă și pufoasă. Rețeta te va cuceri pe loc

Cuptor

Preîncălziți cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius. Înfășurați pâinea congelată în folie de aluminiu pentru a împiedica uscarea excesivă. Puneți pâinea în cuptor și lăsați-o timp de aproximativ 10-15 minute, sau până când pâinea este complet dezghețată și crusta are un aspect crocant. Scoateți pâinea din cuptor și lăsați-o să se răcească puțin înainte de a o tăia sau servi.

Toaster

Dacă doriți ca pâinea să capete o crustă crocantă și să-și recapete prospetimea, puteți să o prăjiți ușor în toaster sau pe o plită. Acest lucru va ajuta, de asemenea, să se evapore excesul de umiditate din interiorul pâinii, restabilind textura sa originală.

Vezi și Nu mai ține pâinea în frigider. Mulți fac greșeala, cum o păstrezi proaspătă, de fapt

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *