Cum să dormi vara cu geamul deschis fără să ai neplăceri din cauza țânțarilor. A venit vremea frumoasă și odată cu ea, din păcate își fac simțită prezența și insectele. Acestea se strecoară în casele noastre primăvara și vara. Există multe modalități de a scăpa de țânțari și muște, de la substanțe chimice la remedii naturale.
Cel mai indicat lucru de făcut în zonele care sunt afectate de țânțari și muște este să plasezi o barieră pe ferestre. În acest caz cel mai potrivită ar fi o plasă de țânțari. Dar de multe ori, acest lucru nu este suficient, deoarece unele insecte reușesc oricum să se strecoare.
Există câteva trucuri și remedii naturale pentru a combate aceste insecte și pentru a le împiedica să îți invadeze camerele în timpul sezonului cald. Ce să pui la ferestre.
Pentru a ține țânțarii la distanță, multe persoane folosesc diferite insecticide. Acestea nu sunt chiar cele mai plăcute sau mai indicate metode. Au de obicei mirosuri foarte intense și pot fi periculoase pentru copiii noștri, pentru câini sau pisici. Prin urmare, este important să îți spunem câteva remedii naturiste care te pot ajuta să alungi țânțarii și muștele.
Anumite plante reușesc să țină aceste insecte neplăcute la distanță. Printre plantele care resping țânțarii, se numără busuiocul.
Este posibil să ai deja această plantă în casă, dar cu toate acestea, probabil nu știai că este un excelent remediu împotriva țânțarilor. Busuiocul combate prezența țânțarilor deoarece conține estragol, citronelol, limonen și trans-nerolidol. Acești patru compuși volatili care uimesc simțurile acestor insecte îi țin departe de plantă. Cheia pentru a genera un miros suficient de puternic pentru respingerea insectelor este eliberarea uleiurilor esențiale din frunzele. Aceste uleiuri sunt cele care au de fapt efectul de respingere pentru țânțari.
Așadar, un vas cu busuioc proaspăt lângă ferestre, balcoane sau terase, te poate ajuta să alungi țânțarii. În plus, mângâierea din când în când a frunzelor plantei va face ca aceasta să degaje gaze parfumate. Acestea nu doar că vor respinge țânțarii, ci vor parfuma casa cu mirosul lor plăcut.
Arderea crenguțelor plantei sau zdrobirea frunzișului sunt alte modalități prin care busuiocul își poate elibera uleiurile. Acasă, este mai ușor să zdrobești frunzele și să le aplici local sau de câte ori ai treabă în grădină. Pur și simplu strânge câteva frunze și zdrobește-le în mâini pentru a le elibera uleiurile esențiale. Apoi, freacă frunzele zdrobite pe piele pentru a crea un strat de respingere a țânțarilor.