Este perioada ideală de pus varză murată! Gospodinele se pregătesc ca la carte să bage murăturile pentru iarnă, însă înainte de acest proces, este nevoie și de spălarea adecvată a butoiului de plastic. Există un truc eficient prin care elimini rapid mirosul neplăcut al acestuia. În acest mod, varza murată va rezista toată iarna și va fi mult mai gustoasă!
Este toamnă, așa că multe gospodine pregătesc borcanele și butoaiele! Murături, castraveți, conopidă, gogoșari, pepeni, gogonele și varză, cu toate vor ajunge pe mesele românilor în sezonul rece.
Înainte de a se apuca să bage legumele la murat, gospodinele curăță borcanele și bidoanele. Spălarea acestora nu este complicată, dar necesită un timp mai mare. Merită tot efortul, pentru ca la iarnă să vă bucurați de murături delicioase.
Varza murată se conservă cel mai bine în butoaie de plastic, dar acestea trebuie dezinfectate bine înainte, pentru că au diverse impurități și bacterii.
La fel ca la borcane, butoaiele de plastic rețin foarte ușor mirosul alimentelor cu care au intrat în contact. De aceea, este musai să le curățați foarte bine înainte de a băga alte murături în ele. Iată procesul simplu și rapid prin care scapi de toate mirosurile neplăcute din butoiul de plastic:
Citește și: Ce să presari în butoi ca să elimini mirosul de varză murată. Este cea mai rapidă metodă