Să recunoaștem că din când în când mai trișăm dieta cu o vizită la vestitul restaurant, pentru bucățelele acelea de pui crocante și suculente, cu gust divin. Dar de ce sunt atât de gustoase aceste bucățele de pui prăjit? Știm istoria colonelului, știm că ingredientele sunt secrete sau cvasi secrete. Pe internet sunt o mulțime de rețete care încearcă să replice cumva gustul și textura celebrului pui crocant. Pentru voi, dar și pentru noi, am testat mai multe dintre aceste rețete și am găsit-o. Am găsit rețeta cea mai bună de aripioare crocante, aici, la noi, pe plaiurile mioritice. Hai să vezi cum poți să faci la tine acasă, aripioare crocante, poate mai bune decât la KFC.
În căutările noastre, am găsit rețeta de aripioare crocante, poate cea mai bună versiune de aripioare crocante, la celebra bucătăreasă blogger Gina Bradea. Știm că pentru amestecul crocant se folosesc o mulțime de condimente, fulgi de porumb și multe alte ingrediente. Ei bine, în rețeta Ginei Bradea, fulgii de porumb sunt înlocuiți de făină de mălai, iar paleta de condimente este fantastică. Uite mai jos care este rețeta de aripioare crocante de pui a Ginei Bradea:
Ingrediente
Mod de preparare
1.Aripioarele de pui se pârlesc bine, sa nu mai aibă pene sau tuleie, apoi se spală.
2. Dacă folosiți pulpe de pui, procedați asemenea ca la aripioare. Pieptul de pui nu se opărește. Se taie în șuvițe, astfel nu va rămâne crud la mijloc.
3. Condimentele se amestecă bine și se pun pe aripile de pui. Pentru a fi mai ușor să acoperiți carnea, folosiți o pungă. Puneți condimentele și carnea într-o pungă apoi amestecați bine, astfel aripioarele vor complet acoperit cu delicioasele condimente.
4. Se lasă la rece minim 2 ore, ideal peste noapte. Din când in când se mai agita punga, ca sa se pătrundă bine peste tot.
5. Într-un castron se pun ouăle, berea, sarea și făina si se amesteca bine, să iasă un aluat puțin mai fluid ca la clătite.
6.Pe altă farfurie se pun mălaiul, pesmetul si boiaua si se amestecă. Se trec aripioarele prin făina albă, apoi prin ou și prin amestecul de pesmet.
7. Aripioarele se prăjesc în baie de ulei, Când sunt aurii pe o parte, se întorc pe cealaltă parte. Dacă doriți să evitați prăjeala, aripioarele se pot coace în cuptor. Se așază în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt si se coc la 200 de grade Celsius (foc potrivit spre mare) pentru 40 de minute.
8. Când sunt gata, aripioarele se scot pe hârtie absorbantă. Se servesc cu cartofi prăjiți și sosul preferat.