Slime-ul este unul dintre materialele preferate de joacă ale copiilor. Pe lângă plastilină, acuarele și nisip kinetic, pasta vâscoasă cunoscută sub numele de slime a căpătat din ce în ce mai multă popularitate în ultimii ani. Se găsește sub diferite culori, având în general aceeași textură, însă poate fi făcută foarte ușor și acasă. Cum să faci slime din ingrediente la îndemână și la ce mai poți folosi această pastă gelatinoasă.
Cei care au copii știu foarte bine ce este slime-ul, pentru că mulți micuți adoră această pastă. Ea se găsește în magazine, dar poate fi obținută și acasă, are o consistență vâscoasă și și-o schimbă pe măsură ce este manevrată. Copiii obișnuiesc să îi schimbe culoarea, cu acuarele de tip tempera sau să o amestece cu sclipici sau diverse lucruri care îi dau textură.
Pasta de tip slime a cucerit însă și mulți adulți, datorită efectului anti-stres pe care îl are. Aceasta poate fi modelată în fel și chip, astfel încât să te ajute să te relaxezi, indiferent că ești copil, adolescent sau adult. În plus, nu este distractiv doar să te joci cu ea, ci poate fi interesant și să o faci de la zero, în propria casă.
Citește și: Rapidă, ușoară și prea bună. Cum să faci frișcă de casă în mai puțin de 1 minut
La bază, slime-ul este un amestec de ingrediente care, puse împreună, capătă o textură de gelatină. Poți face slime cu sau fără lipici lichid în compoziție, simplu și rapid. Iată trei rețete care merită încercate!
Se amestecă într-un bol șamponul și colorantul alimentar, se adaugă amidonul și se omogenizează până când se obține un aluat gros. Pentru a-l dilua, se toarnă apă puțin câte puțin. În funcție de consistența șamponului, poate fi nevoie de apă mai multă sau mai puțină. Se frământă cu mâna și se pune apă doar până când ajunge la consistența dorită.
Citește și: Cum să faci casa lună în doar două ore. Strategia cu care nu dă greș nicio gospodină
Se amestecă lipiciul cu colorantul alimentar într-un bol. Se adaugă bicarbonatul, apoi soluția salină și se amestecă bine. Când slime-ul capătă o textură omogenă, se poate modela. Pentru a se păstra fără să se usuce, trebuie să fie depozitat într-un recipient cu capac sau într-o pungă cu fermoar.
Citește și: Cum să faci piure de cartofi la microunde. Trucul simplu și rapid dezvăluit de un celebru bucătar
Se amestecă apa, detergentul de vase și colorantul într-un bol, după care se adaugă făina și se încorporează treptat. Se frământă cu mâna, până când ajunge la consistența dorită. În acest moment se pot adăuga paiete, sclipici sau alte materiale în compoziție.
Pasta de tip slime are și utilitate practică. Ea poate fi de mare ajutor în gospodărie, pentru a curăța diverse locuri greu accesibile. Atunci când copiii nu se mai joacă cu ea, în loc să o arunci, folosește-o pentru a curăța diverse locuri. Datorită texturii lipicioase, slime-ul adună praful, firimiturile, scamele și firele de păr de pe tastatură, de pe laptop, din șanțurile de la pervazul geamului etc.
Poți curăța și anumite locuri greu accesibile din mașină tot cu slime. Mizeria din suporturile unde se pun paharele, din buzunarele ușilor, din jurul schimbătorului de viteze sau de pe computerul de bord se curăță foarte bine cu slime.