Cum să fierbi porumbul ca să iasă moale și delicios. Secretul de la țară pe care trebuie să-l știi

Află de ce aspecte trebuie să ții cont când fierbi porumb

Scris de: Oana Matei

13 Aug. 2023

Cum să fierbi porumbul ca să iasă moale și delicios. Secretul de la țară pe care trebuie să-l știi

Cum să fierbi porumbul ca să iasă moale și delicios. Porumbul este una dintre cele mai iubite delicatese în timpul verii și nu doar. Această cereală are o istorie bogată și o varietate de întrebuințări culinare, oferindu-ne satisfacție gustativă și beneficii pentru sănătate. Există o gamă largă de soiuri de porumb, fiecare având caracteristici și gusturi distincte. Porumbul dulce, adesea denumit și porumb zaharat, se remarcă prin boabele sale zemoase și dulci. Este ideal pentru consumul direct, fiind perfect înlocuitor al gustărilor nesănătoase și bogat în vitamine și minerale esențiale.

Cum să fierbi porumbul ca să iasă moale și delicios

Originea porumbului

Originea porumbului poate fi urmărită în America Centrală, unde a fost domesticit acum aproximativ 10.000 de ani de către anticele civilizații aztece și mayașe. Aceste culturi descoperiseră potențialul incredibil al plantelor de porumb și l-au integrat în alimentația lor de bază. Astfel, porumbul a devenit una dintre cele mai importante plante domestice din acea perioadă.

De-a lungul timpului, porumbul a traversat continente și a fost introdus în Europa în secolul al XVI-lea d.Hr., odată cu descoperirile lui Cristofor Columb. De acolo, s-a răspândit rapid în întreaga lume, devenind astăzi una dintre cele mai cultivate cereale la nivel mondial.

Vezi și Nu mai arunca apa în care ai fiert porumbul. Cât de utilă e de fapt. Secretul pe care nu-l știu multe gospodine

Porumbul este consumat în multe moduri, precum mălai, griș sau conserve. În sezonul de vară, cele mai comune modalități de a consuma porumbul este fiert sau copt, pe jar.

Cum poți obține cel mai bun porumb fiert

În primul rând, pentru gătirea porumbului trebuie să ținem cont de perioada sezonului de porumb: dacă este începutul sezonului de porumb, acesta este mai moale și va fierbe mai repede, spre finalul sezonului, boabele vor fi mai tari, deci va fi necesar o fierbere mai îndelungată.

Ținând cont de aceste aspecte, porumbul fierbe:

  • 30 de min, la început de sezon
  • 50 de minute, spre final de sezon

De asemenea, trebuie luat în calcul vasul în care fierbem porumbul: pentru oala sub presiune, durata fierberii porumbului va fi de 10 minute. Porumbul fiert are culoarea galben aprins, iar boabele le poți verifica, cu un cuțit sau o furculiță. Un alt aspect important, este să nu adaugi sare la fierberea porumbului. Aceasta întărește boabele de porumb în timpul fierberii.

Vezi și Care este cel mai bun porumb pentru fiert. Secretul care îi dă un gust aparte

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.8 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *