Cum sa înveți mai repede pentru un examen, ținând cont de câteva recomandări. Nu este foarte greu să înveți rapid și ușor, dacă folosești strategiile potrivite. Învățatul poate fi dificil dacă nu ții cont de câteva tactici care funcționează foarte bine.
Dacă vrei să înveți cum să memorezi rapid și ușor, trebuie să faci o strategie. Iată patru trucuri pentru a memora rapid, care îți pot fi de mare folos.
Înainte de a putea începe studiile, trebuie să te concentrezi. De aceea, este necesar să elimini toate sursele care îți pot distrage atenția. Aici se încadrează înspecial sursele externe (prieteni, colegi de cameră, telefoane mobile și rețele sociale). Toate acestea te pot împiedica să te concentrezi pe deplin asupra învățatului.
De asemenea, pentru a memora cât mai rapid informațiile, trebuie să te pregătești mental. Trebuie să ai în vedere faptul că poți avea anumite puncte tari și unele puncte slabe. Accentul tău ar trebui să fie pe exploatarea punctelor forte lucrând într-un mediu confortabil. Unii preferă să lucreze într-un loc liniștit, în timp ce alții memorează mai repede afară. Decide care este cel mai bun mediu de lucru pentru tine și apoi începe de acolo.
Întotdeauna scrisul te ajută să reții o mulțime de informații. Poți scrie și rescrie informațiile pentru le reține mai ușor. Scrie fiecare detaliu important al lucrurilor pe care încerci să ți le amintești. Acest lucru te va ajuta să memorezi totul cu exactitate. O astfel de repetiție este excelentă pentru învățarea vizuală. Astfel poți să vezi notițele scrise, să le recitești și apoi o să le poți memora mai ușor.
Ai deja un set scris de informații despre noțiunile pe care dorești să le memorezi. Acum este timpul să le separi în secțiuni. Această metodă funcționează excelent, în special în cazul persoanelor vizuale. Utilizarea unor culori poate fi de mare ajutor în memorarea informațiilor.
Cele mai recente studii arată că citirea cu voce tare, atunci când înveți, îmbunătățește amintirea cu până la 10%. Cercetările sugerează de asemenea, că vorbirea cu voce tare ajută la implicarea cognitivă într-un sens mai general. Participanții la cercetare care au privit un ecran au ales mai repede un anumit obiect dacă i-au rostit numele cu voce tare.
Creierul absoarbe cel mai bine informații chiar înainte de somn sau imediat după studiu. Conform cercetărilor, persoanele care învață înainte de a dormi, au o memorie mai bună. De asemenea, au o activitate mai mare în hipocamp, partea creierului care formează noi amintiri.
Somnul poate fi folosit și pentru a stimula memoria în mod strategic. Un studiu a arătat că persoanele care au adormit imediat după ce au învățat o serie de nume și de fețe, au reținut mai bine infrmațiile. Totodată, cei care au preferat să nu doarmă deloc, au avut probleme în a reține informațiile.
Rolul somnului în învățarea și memorarea informațiilor intră în joc atât pe termen lung, cât și pe termen scurt. Programele aglomerate care cauzează lipsa de somn, au un impact negativ asupra concentrării. Pe termen scurt, este dovedit că siesta strategică poate îmbunătăți reținerea materialului tocmai învățat.
Citește și ce este fitness-ul mental. Exerciții care te ajută să îți antrenezi mintea