Cum să îți menții creierul în formă, indiferent de vârstă. 7 metode dezvăluite de dr. Leon Dănăilă - Ego.ro

Cum să îți menții creierul în formă, indiferent de vârstă. 7 metode dezvăluite de dr. Leon Dănăilă

Sfaturile unuia dintre cei mai importanți neurochirurgi din lume.
Cum să îți menții creierul în formă, indiferent de vârstă. 7 metode dezvăluite de dr. Leon Dănăilă

Una dintre cele mai mari personalități medicale din întreaga lume este fără îndoială reputatul medic neurochirurg român, Leon Dănăilă. În mediul online, academicianul Leon Dănăilă obișnuiește să ofere sfaturi prețioase urmăritorilor săi despre sănătatea creierului. Iată ce ar trebui să facem fiecare dintre noi pentru a ne stimula neuroplasticitatea, astfel încât să rămânem cu un creier sănătos chiar și la vârste înaintate.

Cum să îți menții creierul în formă, indiferent de vârstă. Metodele dezvăluite de dr. Leon Dănăilă

Leon Dănăilă este unul dintre cei mai apreciați și respectați medici nu doar din România, ci din întreaga lume. Cu o biografie excepțională, reputatul profesor are un cuvânt greu de spus în domeniul neurologiei. Iar sfaturile sale pot fi de ajutor fiecăruia dintre noi.

Citește și: Alimentul care este cel mai mare dușman al creierului. Medicul Vlad Ciurea l-a dezvăluit

Leon Dănăilă a postat recent pe contul său de socializare câteva sfaturi prețioase privind sănătatea celui mai fascinant organ din corpul uman, care este creierul. În postarea sa, medicul vorbește despre neuroplasticitate și modalitățile simple de a o îmbunătăți.

Potrivit specialiștilor din domeniul medical, neuroplasticitatea reprezintă capacitatea creierului uman de a se adapta și de a se schimba de-a lungul vieții. Mai exact, acest lucru înseamnă că ființele umane au capacitatea de a forma noi conexiuni, trasee și rețele neuronale, în funcție de experiențele și comportamentele noastre, potrivit neuroaxis.ro. 

Iată cele 7 recomandări ale neurochirurgului Leon Dănăilă privind îmbunătățirea neuroplasticității:

”Dragii mei, dragile mele,

Astăzi vreau să împărtășesc cu voi câteva modalități simple de a stimula neuroplasticitatea:

– Utilizați mâna nedominantă: Faceți activități zilnice, cum ar fi spălatul pe dinți sau folosirea furculiței cu mâna mai puțin folosită. Acest exercițiu, cunoscut sub numele de neurobice, consolidează conexiunile dintre celulele creierului.

– Călătoriți: Explorați locuri noi și expuneți-vă creierul la stimuli inediți și medii înconjurătoare noi pentru a deschide noi căi neuronale.

– Antrenați-vă memoria: Utilizați mnemotehnici pentru a vă exersa memoria, stimulând conectivitatea rețelelor neuronale.

– Citiți ficțiune: Cititul unui roman și implicarea în acțiunea acestuia îmbunătățesc conectivitatea creierului și activitatea în regiunile responsabile pentru senzații și mișcare.

– Dansați: Practicarea dansului reduce riscul de dezvoltare a bolii Alzheimer și îmbunătățește conectivitatea neuronală, datorită implicării multiplelor funcții ale creierului.

– Asigurați-vă un somn adecvat: Somnul ajută la consolidarea învățării prin creșterea spinilor dendritici și transferul informațiilor între neuroni. Recomandat este un somn de minim 7 ore pe noapte.

– Faceți exerciții fizice și meditați: 30 de minute de exerciții fizice zilnic sau meditația contribuie la formarea de noi sinapse, iar consumul de flavonoide (cacao, afine) și antioxidanți (ceai verde) susține plasticitatea creierului.

Încercați aceste metode pentru a vă menține creierul în formă și a spori agilitatea mintală, indiferent de vârstă!”, scrie Leon Dănăilă pe pagina sa de Facebook.

Neurochirurgul Leon Dănăilă și-a vândut apartamentul pentru a-și putea publica un tratat

Cu toate că este considerat una dintre cele mai importante personalități medicale la nivel mondial, Leon Dănăilă a dat dovadă, de-a lungul vieții sale, de o modestie ieșită din comun. Spune că nu a dorit să strângă averi pe ”siferința omului”, ba chiar și-a vândut toate bunurile pentru a face rost de bani să publice cărți de specialitate.

”Eu am ajuns cel mai sărac medic din lume, nu din România. Nu mai am nimic, apartamentul l-am vândut ca să public cărțile astea, pentru că nimeni nu-ți publică pe degeaba.

Așa, diplome toată lumea îți dă, dar nu-ți dă nimeni un leu, doar mulțumiri. Eu, salariul și indemnizația de la Academie îi cheltuiesc pentru a scrie, pentru a face cercetare, a aduce un câștig pentru România .”, a mărturisit doctorul.

Citește și: Trucul care „îți dă energie”. Nu are legătură cu cafeaua. Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit secretul pentru un tonus bun

Cine e medicul Leon Dănăilă

S-a născut la 1 iulie 1933, la Dărăbani, în judeţul Botoşani.  În anul 1966 a devenit medic specialist neurochirurg, iar în 1972 – doctor în medicină cu o lucrare referitoare la neurinomul spinal.

A studiat neurochirurgia timp de un an la New York, în cadrul unei burse Fullbright. În 1981 a înfiinţat prima secţie de neurochirurgie vasculară şi microneurochirurgie vasculară din ţară şi în acelaşi an a devenit şeful Clinicii II Neurochirurgie vasculară din cadrul institutului

Tot în 1981, neurochirurgul a redus mortalitatea în cazurile de neurinoame de acustic, de la 51% la 4%. În plus, Leon Dănăilă a fost inclus în topul celor 500 de genii ale secolului XX.

Pe lângă aceste lucruri, el deține un record mondial impresionant, peste 27.000 de operații pe creier, având 40.250 de intervenții chirurgicale efectuate în total. Mai mult, între anii 2000 și 2002, acesta a descoperit, în urma cercetărilor sale, o nouă celulă cerebrală, numită cordocyt.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce face Jojo - Cătălina Grama atunci când vrea să îl împace pe Paul Ipate
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Horoscop zilei. Fecioarele iau decizii importante în dragoste, iar Scorpionii privesc altfel emoțiile
Pomii fructiferi care trebuie tăiaţi la început de aprilie pentru roade îmbelşugate. Vor rodi până...
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din...
Ilie Bolojan a promulgat legea care va fi aplaudată de toţi românii. Intră în vigoare...
Punem pariu că nu o recunoști! Astăzi este una dintre cele mai cunoscute femei din...
Alexia Eram și iubitul ei, în ipostaze incendiare într-un club de fițe din București. Cum...
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Înșală orice bărbat care se află într-o relație sau nu, conform Cristinei Șișcanu? "Așa și...
Horoscop Pesti maine 4 Aprilie 2025
Horoscop Pesti maine 3 Aprilie 2025
Cum arată și cu ce se ocupă fiica lui Robert Turcescu: “Fiica mea cea mare...
Ultimul mesaj public al lui Val Kilmer, actorul din Batman care a decedat la vârsta...
Reglementare UE: Multe dintre alimentele consumate mai ales de copii vor dispărea de pe piață
Îți amorțesc mâinile? Ce afecțiuni pot ascunde, potrivit medicilor
El este Albert, ursul polar de 680 de kg. De ce nu atacă oamenii?
„Am călcat peste morți ca să ajungem la cei vii” Mărturii șocante din infernul de...
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *