Cum să îți răcorești casa dacă nu ai aparat de aer condiționat. Idei și sfaturi utile

Află cum îți poți răcori casa dacă nu ai un aparat de aer condiționat.
Cum să îți răcorești casa dacă nu ai aparat de aer condiționat. Idei și sfaturi utile

Cum să îți răcorești casa dacă nu ai aparat de aer condiționat. Fie că locuiești într-o casă mai veche, fie că ai un apartament fără AC, este totuși posibil să te bucuri de răcoare în lunile fierbinți ale verii. Pentru a preveni momentele inconfortabile, țineți cont de următoarele idei și sfaturi utile.

Cum să îți răcorești casa dacă nu ai aparat de aer condiționat

1. Acoperă ferestrele

Ferestrele lăsate descoperite și deschise în cele mai călduroase momente ale zilei, pot cauza o cantitate considerabilă de căldură. Cu atât mai mult, dacă primesc lumina directă a soarelui, așa că este bine să pui ceva peste ele pentru a ține căldura departe. Este întotdeauna o idee bună așadar, să închizi perdelele. Perdelele opace oferă cele mai bune rezultate, deoarece împiedică complet acțiunea razelor solare. De asemenea, perdelele cu tonuri neutre cu suporturi din plastic alb sunt cele mai bune pentru a reflecta lumina soarelui. Aceste perdele pot reduce semnificativ căldura.

2. Închideți ferestrele

Dacă aerul de afară este mai fierbinte decât aerul din interiorul casei tale, este recomandat să închizi ferestrele. Închiderea lor în cea mai fierbinte parte a zilei va ajuta la prevenirea pătrunderii căldurii în casa ta. Dacă poți asigura o gură de aer rece prin casa ta, totuși, ține ferestrele deschise, rabatate. De asemenea, folosește un ventilator pentru a circula aerul în timp ce ai ferestrele închise. Pe măsură ce temperaturile de afară încep să se răcească seara, poți să deschizi din nou geamurile.

3. Creează un aer condiționat DIY

Folosește în mod util tăvile cu cuburi de gheață! Umpleți un castron mai adânc cu gheață și pune-l în fața unui ventilator. Pe măsură ce gheața se topește, ventilatorul va prelua particulele de apă rece și le va sufla în jurul camerei, creând o ceață rece. Este important să poziționezi ventilatorul într-un colț, jos până la so. Acesta trebuie așezat unde aerul este mai puțin dens și mai rece, astfel încât să poată împinge aerul răcoros în jurul camerei. De asemenea, poți poziționa un ventilator pentru a extrage aer din părțile mai reci ale casei, pentru a-l circula prin încăperile mai calde.

4. Rotește ventilatorul de tavan în sens invers acelor de ceasornic

Ventilatoarele de tavan au două setări: în sensul acelor de ceasornic și în sens invers acelor de ceasornic. Vara, ar trebui să se rotească în sens invers acelor de ceasornic cu o viteză mare pentru a oferi o briză în casă. În schimb, setarea în sensul acelor de ceasornic este pentru iarnă. Ar trebui folosită cu o viteză mai mică pentru a ajuta la deplasarea căldurii.

5. Înlocuiește luminile incandescente

Becurile cu incandescență irosesc aproximativ 90% din energia lor în căldura pe care o emit. Așadar, dacă încerci să îți păstrezi casa rece în lipsa unui aparat de aer condiționat, trebuie să faci o mică schimbare. Folosește becuri fluorescente compacte, care pot răci casa, reducând în același timp energia.

Citește și plante care fac răcoare în casă. Sunt foarte utile dacă nu ai aer condiționat

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *