Cum să păstrezi castraveții proaspeți mai mult timp. 4 metode de mare ajutor

Cu aceste trucuri poți păstra castraveții proaspeți, mai mult timp

Scris de: Oana Matei

15 Oct. 2023

Cum să păstrezi castraveții proaspeți mai mult timp. 4 metode de mare ajutor

Castravetele este unul dintre cele mai sănătoase alimente care există . Este o legumă caracterizată prin conținutul ridicat de apă (95%) și conținut scăzut de calorii. Prin urmare, este un aliat excelent pentru a menține organismul hidratat și pentru a avea grijă de sănătatea cardiovasculară. De asemenea, este un aliment proaspăt cu multe întrebuințări, perfect ca  legumă de sezon, în lunile de vară.

Cum se păstrează castraveții proaspeți

Aparține familiei cucurbitaceelor, care include peste 850 de specii de plante cu fructe mari protejate de o coajă fermă, precum pepenii și dovleceii.

Depozitare separată de alte legume sau fructe

În mod normal, dacă vom cumpăra castraveții din supermarket, tip Fabio, aceștia sunt acoperiți cu un tip de ceară alimentară care le permite să-și prelungească timpul de conservare. Daca avem castraveți întregi cumpărați de la supermarket, este  ideal să ii depozităm în  sertarul cu legume al frigiderului și vor rămâne proaspeți aproximativ o săptămână.

Pe de altă parte,  castraveții proaspeți, de grădină sau pe care îi găsim în piețe, se vor menține proaspeți, timp de aproximativ trei zile.

În ambele cazuri, există anumite aspecte de care trebuie să ținem cont pentru o conservare optimă. Unul dintre acestea este că ar trebui să ne păstrăm castraveții separat de avocado, banane, roșii sau pepeni. Când sunt depozitați cu aceste alimente, castraveții se vor îngălbeni rapid din cauza expunerii la etilenă. Un alt aspect este să spălați castraveții, doar înainte de a-i consuma.

Folie alimentară

Un alt sfat pentru a păstra castraveții, proaspeți și sănătoși mai mult timp, este să nu-i depozitați în pungi de plastic . Dacă îi ținem în plastic, se vor coace mai repede. În schimb, o idee mai bună este să îi în șervețele de hârtie, apoi înfășurați în folie alimentară, prevenind contactul excesiv cu aerul și încetinind coacerea lor.

Pungă de hârtie

Pungile de hârtie sunt o opțiune excelentă pentru a păstra castraveții proaspeți. Puneți-i într-o pungă de hârtie, apoi închideți-o cu un elastic și depozitați-o în frigider. Punga de hârtie va absorbi excesul de umiditate și va ajuta la menținerea prospețimii castraveților timp de mai multe zile.

Vezi și Cea mai gustoasă rețetă de castraveți bulgărești în oțet fără conservanți. Nu ai cum să dai greș în fața invitaților

În apă rece

Castraveții recoltați cu tot cu codiță să păstrează bine într-un vas cu apă rece. Acest lucru le permite să rămână proaspeți timp de 3-4 săptămâni, însă în acest caz, apa va trebui schimbată zilnic.

Prosop umed

Împachetarea castraveților într-un prosop umed poate ajuta la menținerea prospețimii lor. Înmuiați un prosop în apă rece, stoarceți excesul de apă și înfășurați cu grijă castraveții în el. Depozitați-i apoi în frigider sau într-un bei răcoros.

Vezi și Nu mai arunca la gunoi cojile de castraveți. Trucul pe care toate femeile trebuie să-l știe

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *