Cum să salvezi o orhidee aproape ofilită. Trucul care o poate readuce la viață în 5 minute

Ține cont de aceste detalii de acum înainte!
Cum să salvezi o orhidee aproape ofilită. Trucul care o poate readuce la viață în 5 minute

Orhideea ta este pe moarte? Frunze galbene, rădăcini gri și urât mirositoare… Este timpul să acționezi! Dar cum? Vei vedea mai jos cum să descifrezi semnele de boală ale plantei tale și apoi să îi acorzi îngrijirea de care are nevoie. Vei vedea, este destul de ușor. Dar, înainte de a face tot ce poți pentru a-ți salva planta muribundă, trebuie să știi de ce suferă.

Principalele simptome ale unei orhidee care e aproape gata să se usuce

1. Orhideea este moale. Planta ta are frunze moi, încrețite, care cad pe părțile laterale ale ghiveciului? Probabil pentru că a fost udată prea mult. Cum poate fi salvată? Toarnă excesul de apă întorcând vasul cu susul în jos. După ce apa s-a scurs, scoate planta din ghiveci și verifică rădăcinile. Taie orice rădăcină putredă, maro sau înnegrită. Îndepărtează tot pământul îmbibat și așchiile. Replantează orhideea în compost uscat și într-un ghiveci cu găuri care să permită scurgerea apei.

2. Orhideea are frunze galbene și uscate. Îți poți da seama foarte repede dacă ceva nu este în regulă. Dacă frunzele se îngălbenesc și se usucă, probabil că planta are lipsă de apă. Un alt semn este faptul că rădăcinile sale devin gri. Cum poți să o salvezi? În acest caz, scaldă orhideea: umple un lighean cu apă și cufundă ghiveciul în apă timp de 45 de minute. Scoate-o și las-o să se scurgă. 4. Pune planta înapoi la locul ei.

Vezi și – Udă orhideea cu acest amestec secret. O ajută să arate fantastic, niciun dăunător nu se va atinge de floare

De ce apar pete albe pe frunzele orhideei

3. Orhideea are frunzele galbene. O orhidee îngălbenită este un semn că, condițiile de viață nu sunt optime. Prea multă căldură, prea puțină sau prea multă apă, boli, lumina directă a soarelui… Verifică toate aceste puncte înainte de a fi prea târziu și ca starea plantei să se deterioreze. Sfatul specialiștilor: atenție la udare. De multe ori, excesul de apă care stagnează în ghiveci este cel care dă acest rezultat.

4. Orhideea are pete albe. Nu căuta, sunt arsuri solare. Probabil pentru că planta este în contact direct cu razele soarelui. Și urăște asta! Există o singură soluție: mută orhideea într-un loc luminos, dar departe de lumina directă a soarelui. Dacă este necesar, taie frunzele care sunt prea deteriorate, potrivit comment-economiser.ro.

5. Orhideea și-a pierdut frunzele. Frunzele sunt sângele vital al plantei. Primul lucru este să înțelegi de ce și-a pierdut frunzele. Dăunători, boli, lovituri de căldură, prea multă apă. Dacă planta a pierdut doar câteva frunze, iar florile s-au ofilit, s-ar putea să fie din cauză că a terminat de înflorit și s-a epuizat. În acest caz, replanteaz-o și adaugă puțin îngrășământ.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *