Cum să scapi de gândacii din bucătărie. Greșeala pe care o fac mulți

Așa îi vei ține la distanță

Scris de: Daoud Andra

02 May. 2023

Cum să scapi de gândacii din bucătărie. Greșeala pe care o fac mulți

Problema gândacilor din locuințe capătă amploare mai ales în sezonul cald. Aceștia încep să circule și să se înmulțească în special atunci când temperaturile cresc și circulă intens în căutare de hrană. Tocmai de aceea îi găsim cel mai des în bucătărie, debara și cămară și, în general, în locurile unde sunt depozitate alimente sau resturi alimentare. Cum să scapi de gândacii din bucătărie rapid și cum să îi ții la distanță.

Sfaturi despre cum să scapi de gândacii din bucătărie

Sezonul cald vine la pachet cu înmulțirea numărului de insecte care ne invadează casa. De la muște și țânțari, până la gândacii de bucătărie, cu toții ne dorim să ținem la distanță aceste insecte nedorite. Dacă muștele și țânțarii le putem împiedica să intre în casă folosind plase la geamuri și la uși, în cazul gândacilor este mai complicat.

Citește și: Amestecul puternic cu usturoi care te scapă de gândacii de bucătărie. Trebuie să-l încerci

Aceștia intră în casă prin crăpăturile din pereți, prin geamurile deschise, prin gurile de aerisire, dar și prin locurile pe unde trec țevile, dacă nu sunt bine izolate. Astfel, gândacii se înmulțesc mai ales la bloc, unde pot trece cu ușurință dintr-o locuință în alta.

Pentru ca insectele să nu vină de la vecini, trebuie să te asiguri că acoperi toate orificiile pe unde ar putea intra. De asemenea, ai grijă la depozitarea alimentelor. Nu păstra pungi cu pâine, biscuiți sau alte alimente, deschise, în bucătărie sau în cămară, pentru că gândacii se vor aduna acolo unde sunt surse de hrană.

Citește și: Trei ingrediente din bucătărie împotriva gândacilor din casă. Te scapă definitiv de ei

Deratizarea, o soluție eficientă

Apoi, asigură-te că duci gunoiul cât mai des, pentru că resturile alimentare pot, de asemenea, să atragă insectele în casa ta. Aruncă gunoiul zilnic, dacă nu vrei ca acesta să se transforme în sursă de atracție pentru insectele nedorite.

Dacă în blocul în care locuiești este o invazie de insecte, cea mai eficientă soluție este deratizarea. Firmele specializate care se ocupă cu astfel de servicii folosesc soluții chimice puternice și eficiente. Aplicate în spațiile comune, acestea elimină cu succes insectele și au efect pe termen mediu și lung.

Citește și: 5 plante care țin gândacii la distanță. Unde e bine să le așezi în casă, funcționează de minune

Și pentru locuință poți apela la unele soluții și spray-uri anti-insecte, pe care să le aplici în locurile-cheie. Acestea ar trebui să fie folosite cu maximă precauție, mai ales dacă ai animale de companie sau copii. În magazinele specializate există și alte feluri de produse care elimină gândacii, sub formă de gel sau praf, cu eficiență dovedită.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
7.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *