Toți grădinarii își doresc o recoltă de roșii frumoase și gustoase. Fiind un aliment atât de popular, roșiile pot fi folosite într-o mulțime de preparate în bucătărie sau mâncate pur și simplu, cu sare sau fără. Pentru o recoltă bună este nevoie sp știi câteva trucuri.
Se poate întâmpla ca roșiile să nu se dezvolte așa cum trebuie, în ciuda condițiilor meterologice favorabile. Dacă deja ai urmat toți pașii pentru a reuși pentru o recoltă bogată de roșii și folosești îngrășăminte bune, teoretic nu ar trebui să întâmpini probleme. Pentru a stimula creșterea roșiilor există un truc, mai neobișnuit, dar care s-a dovedit a fi foarte util. Poate fi folosit și pentru vinete sau ardei.
Întregul truc constă în așezarea plăcilor la poalele plantațiilor de tomate. Acest lucru însă, nu se face pur și simplu. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi:
Mai întâi colectează plăci ceramice (țigle) semi-rotunde. Le poți găsi cu ușurință la mâna a doua. Și dacă sunt puțin sparte sau crăpate, nu este nicio problemă. Ulterior, verifică în ce direcție este nordul. Așează placa astfel încât spatele (partea curbată) să fie orientată spre nord. Pentru a face acest lucru, nu așeza țigla direct pe tulpina roșiilor. Riști să le distrugi pe cele mai fragile. Repetă procedura pentru toate roșiile.
Plăcile ceramice, țiglele cunoscute mai ușor, oferă o protecție bună pentru plantele de roșii. Acest lucru protejează de vânturile nordice, de îngheț și de ploile abundente care le pot dăuna dezvoltării corespunzătoare. Acestea acționează în cele din urmă ca o seră improvizată și este foarte bune pentru culturile acestea care sunt fragile în fața fenomenelor climatice.
Mulți dintre grădinari folosesc fertilizant natural, cu lapte și scorțișoară. Conține vitamine, aminoacizi și uleiuri esențiale care ajută la htănirea plantelor, dar și la respingerea dăunătorilor. Ai nevoie de: un litru de lapte, două lingurile de scorțișoară, jumătate de linguriță de iod.
Toarnă laptele într-o găleață de zece litri. Adaugă cele două lingurițe de scorțișoară și amestecă foarte bine. Toarnă apă în vas până când soluția va ajunge la un volum de 10 litri, apoi adaugă și jumătatea de linguriță de iod. Amestecă foarte bine. Udă plantele cu această soluție o dată pe săptămână.