Cum să tai ceapa fără să plângi. Trucul simplu care te scapă de lacrimi

Ce variante ai în această situație
Cum să tai ceapa fără să plângi. Trucul simplu care te scapă de lacrimi

Tăiatul cepei poate fi o treabă foarte complicată uneori. De ce? Din cauza faptului că multe persoane plâng, inevitabil, atunci când taie ceapa. Una dintre substanțele pe care ceapa o conține creează mare disconfort la nivelul ochilor.

Ce să faci ca să nu mai plângi când tai ceapa

Substanța care provoacă lacrimi se numește suberin și apare ca un proces natural. Prin eliminarea acestei substanțe, ceapa se apără, suberinul lucrând pentru a repara rupturile din plantă.

Atunci când tai ceapa trebuie să ții cont de mai multe aspecte dacă nu vrei să ai disconfort la nivelul ochilor. Mai întâi, este foarte important să păstrezi rădăcina cepei cât mai intactă deoarece acolo este o concentrație mare de suberină. Taie ceapa începând din foarte sau din vârf.

Folosește un cuțit foarte bine ascuțiți deoarece vaporii sunt eliberați de stresul cepei care este tăiată și ruptă. Folosind un cuțit ascuțit, vei reduce timpul petrecut tăind ceapa. Se spune că atunci când cureți, tai și toci ceapa cu un cuțit tocit, ochii te ustură mai rău decât dacă o pregătești cu un cuțit ascuțit.

Metode utile de a tăia ceapa fără prea multă usturime a ochilor

Poți încerca să congelezi ceapa. Se spune că dacă o lași în congelator ea va elimina substanța responsabilă de usturimea ochilor. E important însă să nu o lași prea mult timp în congelator deoarece își va pierde din gust.

Lasă ceapa la înmuiat în apă pentru 10-15 minute. Se spune că dacă vei face acest lucru după ce cureți ceapa, nu va mai apărea senzația de usturime a ochilor.

Poți încerca să folosești și ochelari de protecție. Reprezintă cea mai eficientă și ușoară metodă pentru a scăpa de dinsconfortul la nivelul ochilor. Dacă folosești ochelari de protecție vaporii nu vor ajunge niciodată în ochi.

Cum să elimini mirosul de ceapă din bucătărie

Dacă vrei să scapi rapid de mirosul de ceapă, poți apela la un ingredient banal pe care sigur îl ai în bucătărie. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu, atât de utilizat în gospodărie. Imediat ce ai tăiat ceapa pe jumătate, presară o cantitate generoasă de bicarbonat peste ea. Lasă câteva minute să acționeze, timp în care bicarbonatul va neutraliza mare parte din miros, dar și din iuțeală. Clătește ceapa cu un jet de apă rece, pentru a îndepărta bicarbonatul, după care o poți toca și folosi la preparate.

Vezi și – Ce să faci cu ceapa după recoltare. Metoda inedită de depozitare care o va păstra proaspătă mai mult timp

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *