Atunci când femeile își doresc o schimbare de look iau în calcul decolorarea părului. Este un proces amplu și care necesită foarte multă atenție. Multe femei se îndreaptă către saloanele de înfrumusețare, însă există și posibilitatea să poți face asta acasă.
Mai întâi de toste asigură-te că vei avea mănuși deoarece decolorantul poate afecta pielea. Citește apoi instrucțiunile de utilizare a cremei de decolorare pe care urmează să o folosești.
Pasul 1: secționarea părului. Se împarte mai întâi părul în două, în părți egale. Ulterior, la spate se iau două secțiuni, iar în față una singură pe mijloc, pentru că aceasta va fi decolorată ultima.
Important: părul nu trebuie să fie umed. Decolorantul se aplică doar pe păr uscat.
Pasul 2: decolorarea se începe din spate. Totul se face cu șuvițe mici, astfel încât fiecare fir de păr să se decoloreze uniform. după aplicarea decolorantului cu pensula, acesta trebuie masat cu mâinile pentru ca produsul să pătrundă mai ușor. Se continuă din spate spre față până când decolorantul este aplicat pe tot părul.
Pasul 3: Părul se acoperă cu o lungă sau cu staniol. Imediat după ce a fost aplicat decolorantul, se acoperă părul cu o pungă sau cu staniol. Căldura scalpului va accelera procesul de decolorare. În cazul în care decolorantul se usucă trebuie pulverizată puțin apă la fiecare 10 minute.
Pasul 4: Se spală părul. Decolorantul se îndepărtează cu multă apă, apoi părul se spală normal.
Pasul 5: utilizarea unui toner. Este foarte important sa fie folosit tonerul potrivit. Dacă vrei o nuanță de blond deschis dar pigmentul de dedesubt este cald, atunci nuanța de blond deschis va răci culoarea galbenă și vom obține nuanță potrivită de blond deschis.
Vopseaua de păr conține o serie de chimicale care pot fi dăunătoare atât pentru firul de păr, cât și pentru scalp. Studiile arată că multe femei nu citesc lista de ingrediente și instrucțiunile din cutia cu vopsea înainte de a o folosi. Astfel, pot face diferite alergii sau reacții pe piele.
După ce ai pregătit vopseaua este important să aplici o cantitate mică pe pielea din spatele urechii. Acolo este cea mai sensibilă piele, iar zona este ideală pentru a face testul toleranței la vopsea. Lasă vopseaua pe piele pentru câteva minute, după care șterge-o și observă pielea. Dacă aceasta s-a înroșit și chiar apar bubițe, înseamnă că pielea nu tolerează bine vopseaua și te poți alege cu iritații și alergii severe dacă o folosești.