Cum să-ți faci un odorizant de mașină. E chiar simplu și ușor de realizat, elimină bacteriile și oferă un miros plăcut

Află cum să îți faci singur odorizantul pentru mașină

Scris de: Oana Matei

09 Jun. 2023

Cum să-ți faci un odorizant de mașină. E chiar simplu și ușor de realizat, elimină bacteriile și oferă un miros plăcut

Fie că petreci mult timp în mașină sau pur și simplu îți dorești să creezi o atmosferă plăcută în timpul călătoriilor tale, un odorizant de mașină personalizat poate fi soluția perfectă. Pe lângă faptul că îți oferă un miros plăcut, acesta poate contribui și la eliminarea bacteriilor și a mirosurilor neplăcute. Iată câteva sfaturi simple și eficiente pentru a-ți crea propriul odorizant de mașină, fără a cheltui mulți bani.

Cum să-ți faci un odorizant de mașină personalizat: Rețeta pentru un miros plăcut și revigorant

Protagoniștii trucului natural de aromatizare a mașinii, pe care îl veți găsi mai jos, sunt uleiurile esențiale, deoarece multe dintre ele se caracterizează prin aroma lor îmbătătoare . Dacă vrei să faci odorizantul perfect pentru mașina,  îți recomandăm ca înainte de a pune in practica acest remediu casnic, să alegi uleiul esențial pe care urmează să îl folosești cu atenție. Unele dintre cele mai potrivite uleiuri esențiale pentru a face odorizante de casă sunt uleiul de rozmarin, uleiul de vanilie și uleiul de lămâie , deși există multe altele.

Ingrediente necesare

  • 1 linguriță de ulei esențial
  • 1 lingură alcool 96 %
  • o sticlă cu pulverizator

Pași de preparare

  1. Toarnă apa și alcoolul  în sticla cu pulverizator.
  2. Închide sticla și agit-o câteva secunde.
  3. Deschide sticla din nou și adaugă uleiul esențial  la alegere. Reține că aceste tipuri de produse sunt destul de concentrate și că o linguriță va fi suficientă.
  4. Închide recipientul din nou și agită-l din nou pentru a amesteca toate ingredientele.
  5. Odată ce ai făcut acest lucru, poți pulveriza odorizantul în interiorul vehiculului.

Când observi că parfumul și-a pierdut din intensitate , tot ce trebuie să faci este să înlocuiești vechiul odorizant cu unul nou urmând aceiași pași.

Vezi și Cum poți să scapi de mirosul neplăcut din încălțăminte. Ce trebuie să presari de fapt în pantofi. Cele mai simple și eficiente remedii

Pericolele odorizantelor artificiale

Odorizantele artificiale pentru mașină sunt populare în rândul șoferilor, deoarece promit să ofere un miros plăcut și proaspăt în interiorul vehiculului. Cu toate acestea, puțini sunt conștienți de potențialele efecte nocive pe care aceste produse le pot avea asupra sănătății și mediului.

Iritarea căilor respiratorii

Unul dintre principalele efecte nocive ale odorizantelor artificiale pentru mașină este iritarea căilor respiratorii. Substanțele chimice utilizate pentru a crea aromele artificiale pot provoca senzații de disconfort, cum ar fi tusea, strănutul și dificultățile de respirație. Persoanele cu afecțiuni respiratorii, cum ar fi astmul sau alergiile, pot fi deosebit de sensibile la aceste iritații.

Emisiile de substanțe chimice

Odorizantele artificiale pentru mașină conțin o gamă largă de substanțe chimice, inclusiv compuși organici volatili (COV), formaldehidă și ftalați. În timp ce aceste substanțe chimice emit mirosuri plăcute, ele pot elibera și substanțe toxice în aerul mașinii. Expunerea pe termen lung la COV și alte substanțe chimice poate contribui la deteriorarea calității aerului din mașină și poate avea efecte adverse asupra sănătății umane.

Alergii și sensibilități cutanate

Multe odorizante artificiale pentru mașină conțin parfumuri și coloranți sintetici, care pot declanșa reacții alergice și sensibilități cutanate. Contactul direct cu pielea sau inhalarea substanțelor chimice din odorizantele artificiale poate provoca roșeață, mâncărime, iritații sau chiar dermatite la unele persoane sensibile.

Impactul asupra mediului

Pe lângă efectele negative asupra sănătății umane, odorizantele artificiale pentru mașină au și un impact negativ asupra mediului. Ambalajele acestor produse pot fi adesea din plastic nereciclabil, contribuind astfel la poluarea mediului. În plus, substanțele chimice din aceste odorizante pot ajunge în aer și apă, afectând calitatea mediului înconjurător.

Vezi și Trucul banal pentru un miros plăcut în casă. Oricine va intra în locuința ta va rămâne plăcut surprins

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *