Cum salvezi orice plantă uscată. Metoda simplă care o readuce la viață

Metoda asta funcționează cel mai bine
Cum salvezi orice plantă uscată. Metoda simplă care o readuce la viață

Este vară și mulți dintre noi plecăm în vacanță. Însă, atunci când ne întoarcem putem constata că florile noastre preferate s-au uscat. Vestea bună este, însă, că ele pot fi readuse la viață. Iată o metodă simplă și extrem de eficientă. Nu o să-ți vină să crezi cât de bine funcționează. Rezultatele te vor uimi!

Cum să readuci la viață o plantă uscată

Este un clasic atunci când ne întoarcem din concediu. Ajungem acasă, deschidem ușa și observăm că planta pe care o îndrăgim atât de mult este uscată.

O dezamăgire care ne răpește gustul bun al zilelor petrecute departe de casă. Totuși, în ciuda impulsului de a o arunca, reînvierea unei plante uscate nu este atât de complicată.

Trebuie doar să știm cum să o facem. Mai jos îți vom prezenta o metodă care dă rezultate sută la sută. Iată ce trebuie să faci, pas cu pas, pentru ca floarea ta să arate bine din nou.

Citește și Planta care ți se potrivește în funcție de zodie. Așa atragi belșugul și fericirea în casa ta!

Cum readuci la viata o floare uscata
Cum readuci la viata o floare uscata

Cum trebuie să procedezi

Ei bine, mai întâi de toate, trebuie să tai frunzele uscate, dar și florile sau chiar ramurile care s-au uscat. Ai grijă, însă, să le tai de la bază, astfel încât să poată crește altele.

Ultreior, trebuie să uzi foarte bine planta care s-a uscat. Ideal ar fi să faci acest lucru seara sau dimineața. De asemenea, poți lua în calcul și schimbarea ghiveciului, asta dacă floarea s-a mărit.

Totodată, este indicat să schimbi și pământul. Mai departe, adaugă substanțe nutritive și apoi schimbă poziția plantei. Dacă aceasta se află în bătaia directă a razelor de soare, încearcă să o așezi undeva unde este mai puțină lumină. În cazul în care este deja la umbră, încearcă să o pui la lumină.

Dacă acest truc nu funcționează, poți să prepari o soluție dintr-o coajă de banană, o jumătate de cană de zaț de cafea și cojile de la două ouă. Amestecă toate aceste ingrediente, într-un blender, apoi peste pasta obținută adaugă și puțină apă. Ulterior, soluția rezultată se pune pe solul plantei ofilite.

Citește și Legume care se pot planta în luna iulie. De ce trebuie să ții cont pentru a avea o recoltă bogată!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *