Cum scapi de praful din casă este întrebarea pe care şi-o pun toate gospodinele. Oricât de curată ar fi casa ta, probabil că este încă puțin praf în ea. Este o problemă omniprezentă cu care toată lumea trebuie să confruntă în fiecare zi. Cu toate acestea, praful este mai mult decât o neplăcere. Toate acele particule care alcătuiesc praful se adună: murdărie, polen, spori de mucegai, celule moarte ale pielii, păr și fibre de țesături, precum și poluanți din aer, cum ar fi cenușa, substanțe chimice și gazele de eșapament ale vehiculelor.
Pentru persoanele care suferă de astm, alergii sau alte probleme de respirație, a învăța cum să scapi de praf este de o importanță vitală, deoarece altfel le poate compromite sănătatea și calitatea vieții. Iată cum scapi de praful din casă, cu ajutorul câtorva trucuri care te vor ajuta să ai locuință cu aer curat.
Locuință cu aer curat – trucuri care te ajută să scapi de praful din casă
Reducerea la minimum a cantității de praf din casă face o diferență uriașă în ceea ce privește calitatea aerului și poate contribui la prelungirea duratei de viață a mobilierului, a aparatelor și a dispozitivelor electronice de uz casnic.
Păstrarea locuinței tale cu cât mai puțin praf posibil necesită vigilență și consecvență. Totul începe cu o curățenie săptămânală regulată:
Pe măsură ce temperaturile scad în sezonul rece, proprietarii de plante de apartament se confruntă adesea cu o întrebare importantă: care dintre plantele lor pot…
Planificarea unui concediu de vară poate fi o adevărată provocare, mai ales când încercăm să găsim echilibrul între buget, preferințele de destinație și disponibilitatea locurilor.…
spălarea și curățarea uscată a pernelor pentru a le scăpa de acarieni,
aspirarea regulată a mobilierului și a draperiilor și
schimbarea lunară a filtrelor, care pot contribui în mare măsură la combaterea prafului.
Cum scapi de praful din casă – trucuri
Iată câteva trucuri care te vor ajuta să ai locuință cu aer curat și care te vor învăța cum scapi de praful din casă:
Folosește covorașe atât pentru exterior, cât și pentru interior, în special cele cu partea superioară cu peri, pentru a reține murdăria. Spală sau aspiră regulat preșurile de la intrarea în locuință pentru a preveni acumularea murdăriei.
Celulele moarte ale pielii și părul mort sunt o sursă majoră de praf. Prietenii tăi blănoși produc mult păr! Curăță regulat animalele de companie pentru a împiedica acumularea de piele moartă și păr. Ca un bonus, atât tu cât și animalele de companie vă veți simți mai bine. Păstrarea cutiei de gunoi a pisicuței acoperite va ajuta la reținerea prafului.
Deschiderea ferestrelor pentru a lua aer proaspăt crește de fapt cantitatea de praf din casa ta. Praful intră prin uși și ferestre sub formă de polen, spori de mucegai și poluanți în aer. Toate acestea creează o acumulare semnificativă pe care o poți vedea pe pervazurile ferestrelor. Păstrarea ferestrelor închise, mai ales în zilele cu vânt, va minimiza problema.
Trucuri care te învață cum să scapi de praful din casă
Renunţarea la covoare poate părea o măsură drastică, dar acestea rețin foarte mult praf și îl eliberează în aer de fiecare dată când faci un pas. Dacă te gândești să redecorezi, ia în considerare instalarea unui tip de pardoseală cu suprafață dură: lemnul, gresia, piatra sau vinilul sunt toate alternative bune la mochetă și sunt mult mai ușor de menținut fără praf!
Chiar dacă îți speli așternuturile și fețele de pernă în fiecare săptămână, acarienii pot trăi în perne. Folosind un detergent blând, spală-le de mână sau în mașina de spălat, apoi usucă-le. Alternativ, du-le la curățătorie. Oricare ar fi calea pe care o alegi, vei respira mai ușor la culcare.
Nu subestima niciodată puterea apei. O bună curățare umedă și o ștergere a prafului vor contribui în mare măsură la eliminarea a 90 la sută din praful din casa ta, iar apa simplă este un detergent cât se poate de ecologic. O cârpă umedă sau un mop umed captează și reține praful, care poate fi apoi pur și simplu clătit în scurgere.