Prosoapele de bucătărie sunt un element important în orice gospodărie, fiind folosite în mod regulat pentru a usca și curăța ustensilele, suprafețele și vasele din bucătărie. Din păcate, prosoapele de bucătărie sunt adesea expuse petelor de grăsime, murdăriei, dar și mirosurilor neplăcute, care pot fi dificil de îndepărtat. Însă, există câteva metode simple și eficiente pentru a scoate petele de grăsime de pe prosoapele de bucătărie.
Înainte de a începe curățarea propriu-zisă, prosoapele necesită să treacă printr-un proces simplu de pregătire. Mai exact, în cazul în care prosoapele au pete vechi, ele trebuie lăsate la înmuiat. Este indicat să le lași la înmuiat cel puțin o oră, iar dacă petele au pătruns adânc în țesătură, cel mai bine ar fi să le lași recipientul cu soluție peste noapte.
Există patru moduri sigure de a lăsa prosoapele la înmuiat:
Citește și: „La ce temperatură se spală puloverele, de fapt. Puțină lume știe asta, așa se curăță corect”
După înmuiere, poți folosi una din următoarele 3 metode de spălare a prosoaplor de bucătărie.
Aceasta este o metodă des întâlnită printre gospodine. Oțetul funcționează bine atât pe petele de mâncare, cât și pe cele de mucegai. Poți adăuga acest ingredient în mașina de spălat. Toarnă 1/2 ceașcă de oțet de 9% în sertarul pentru balsam și apoi adaugă detergentul pudră. Dacă trebuie să înmoi în prealabil prosoapele, amestecă oțet 5% cu apă în proporție de 1:1 timp de câteva ore, apoi clătește și usucă-le.
O modalitate practică de a scăpa de petele de cafea, vin roșu sau suc de roșii este folosirea sării de bucătărie. Pentru a obține o soluție salină eficientă, amestecă 5 linguri de sare cu 5 litri de apă. Lăsă prosoapele în soluția de sare timp de 1 oră, apoi spălă-le în mașina de spălat sau manual.
Săpunul de rufe face, de asemenea, o treabă excelentă cu petele. Tot ce trebuie să faci este să freci prosopul de spălat vase cu săpun de rufe și, ulterior, să îl intorduci în frigider, la răcit, peste noapte. Dimineața îl poți spăla cum dorești.