Nu există român care să nu fi mâncat măcar o dată în viață șnițel. Fie că este făcut din carne de porc sau din carne de pui, acest preparat este extrem de delicios. El se poate consuma simplu, împreună cu o porție de piure de cartofi sau cu orez. Însă, puține gospodine știu cum să pregătească șnițelul corect. Iată cum se bate, de fapt, acesta!
Aproape că nu există român care să nu aprecieze gustul delicios al șnițelelor. Aceste preparate sunt foarte bune și ușor de pregătit. Cu toate astea, gospodinele aflate la început de drum nu știu cum se bate, de fapt, pieptul de pui pentru șnițele și comit o greșeală majoră.
Mai exact, ele folosesc ciocanul pentru șnițele. Cu toate că este special conceput pentru asta, bucătarii experimentați nu-l recomandă. Potrivit acestora, acea ustensilă cu partea zimțată nu face nimic altceva decât să distrugă carnea. Specialiștii susțin că, de fapt, carnea se bate cu o unealtă care are suprafața plată.
În cazul în care nu ai acasă nicio ustensilă cu suprafața plată, poți folosi o oală. Da, ai auzit bine! Tot ceea ce trebuie să faci este să acoperi bucata de carne cu o folie alimentară și să o lovești cu fundul unei oale.
După ce ai bătut bine carnea, trebuie să o întorci și pe partea cealaltă și să procedezi la fel. Astfel, bucata de piept de pui nu va ieși nici prea subțire, nici prea groasă.
Citește și Cu ce să amesteci pesmetul pentru șnițele. Ingredientul de aur care le face mult mai gustoase!
După ce ai bătut carnea și ai ajuns la grosimea dorită, poți începe să gătești șnițelul. Mai întâi, condimentează carnea cu sare și piper, după gust. Ulterior, bate două ouă cu puțină sare și adaugă și lapte în compoziție.
Trece apoi bucata de carne prin făină și oul bătut și prăjește-o într-o tigaie în care ai pus în prealabil ulei la încins. De asemenea, șnițelele se pot pregăti chiar și la cuptor, la foc mediu, având grijă să le întorci pe ambele părți. Spor la treabă și poftă bună!