Supelor li se acordă un loc special în bucătărie, fiind printre cele mai hrănitoare și ușor de preparat mâncăruri. Ele sunt ideale pentru o cină ușoară după o zi la birou sau pentru a combate vremea rece și răceala. Prepararea lor în oale mari și păstrarea în congelator pentru a le avea la îndemână este o soluție excelentă, dar cum le poți păstra proaspete o perioadă mai îndelungată?
Congelatorul este un aliat de încredere când vine vorba de păstrarea prospețimii supelor pe termen lung. Cu toate acestea, este esențial să urmați câteva sfaturi simple pentru a vă asigura că supa rămâne savuroasă și sigură pentru consum. Totodată, atunci când aveți poftă de supă, tot ce trebuie să faceți este să o decongelați și să o încălziți.
Citește și: De ce se strică ciorba în frigider. Greșeala uriașă pe care trebuie să o eviți
Congelează porții mici
Această abordare vă va permite să decongelați și să consumați rapid doar câte o porție sau două atunci când doriți să consumați un bol cald de supă, în timp ce celelalte porții își vor păstra calitatea neschimbată pentru o ocazie viitoare.
Nu adăuga smântână
Când pregătiți supe care conțin smântână pentru gătit, este de preferat să evitați congelarea lor. Lactatele au tendința de a se separa sau de a se închega după decongelare și reîncălzire.
Cu toate acestea, există o soluție simplă. Congelați preparatul înainte de a adăuga smântâna, deoarece aceasta poate fi adăugată exact în momentul în care doriți să încălziți supă și să o consumați imediat.
Nu folosi paste
Îți recomandăm să eviți utilizarea pastelor scurte sau a tăiețeilor atunci când pregătești supe pe care dorești să le depozitezi în congelator, deoarece aceste tipuri de paste nu își mențin textura după decongelare și pot afecta calitatea preparatului, transformându-l dintr-un deliciu într-un mic dezastru.
Nu adaugă ingredientele de final
Indiferent dacă este vorba de ouă, verdeață tocată sau oțet, este mai bine să le adăugați la supa decongelată. Acest lucru va contribui la menținerea prospețimii și a gustului proaspăt al preparatului.
Te poate interesa și: Când se pun tăițeii în supa de pui. Multe persoane procedează greșit, așa va ieși perfectă
Legumele nu trebuie să fie prea gătite
Când pregătiți supă, este bine să gătiți legumele mai puțin decât de obicei, mai ales în cazul supelor care conțin cartofi. Acest sfat este important pentru a evita ca legumele să devină moi și sfărâmițate după decongelare.