Fierul de călcat este un aparat indispensabil în orice locuință. Cu ajutorul lui, poți elimina cutele inestetice de pe haine și poți arăta impecabil. Folosindu-l zilnic, însă, aparatul ajunge să se îngălbenească, să se înnegrească, să se lipească sau să prezinte semne de calcar. Pentru a evita toate acestea, descoperă sfaturile noastre prețioase. Iată ce trebuie să aplici pe talpa lui!
Fierul de călcat este, poate, cel mai utilizat aparat dintr-o locuință. El te ajută să scapi de cutele de pe haine simplu și rapid, așa că nu îți poția imagina viața fără el. Nu-i așa?
Însă, dacă nu este curățat cu regularitate, murdăria și calcarul se pot lipi de talpa fierului de călcat și pot pătrunde în orificii. Ulterior, acestea pot ajunge pe hainele tale preferate. Și totuși, cum cureți eficient aparatul? Iată un truc care cu siguranţă te va ajuta.
Întrebuințările bicarbonatului de sodiu sunt bine cunoscute de fiecare gospodină. Acest praf alb face minuni în bucătărie, dar, oricât ar suna de ciudat, el ajută și la curățenie.
Mai mult decât atât, acest ingredient poate fi utilizat și pentru a îndepărta petele de pe talpa fierului de călcat. Da, ai auzit bine! Cum procedezi? Ia o cârpă moale și presară puțin bicarbonat de sodiu pe ea.
Acum, șterge suprafața de mai multe ori până când petele dispar. Ulterior, talpa fierului tău de călcat ar trebui să arate ca nouă și să fie gata de utilizare.
Te-ar mai putea interesa și A pus pastă de dinți pe fierul de călcat și a scăpat de o problemă uriașă. E trucul anului 2023!
O altă metodă o reprezintă folosirea unui alt ingredient din bucătărie. Este vorba despre sarea grunjoasă. Cu siguranță o ai acasă, având în vedere că suntem în plin sezon al murăturilor.
Tot ceea ce trebuie să faci este să presari puțină pe o hârtie de copt și să setezi fierul de călcat la temperatură mare. Acum, plimbă aparatul pe hârtia respectivă, iar ulterior talpa aparatului ar trebui să fie mai strălucitoare.
Te-ar mai putea interesa și Cum și cu ce se curăță fierul de călcat. Va arăta ca nou cu acest truc banal, de ce ingrediente ai nevoie!