Cum se curăță corect plita cu inducție. Greșeala pe care trebuie să o eviți ca să nu lași zgârieturi

Remedii la îndemână pentru a-și păstra strălucirea

Scris de: Daoud Andra

18 May. 2023

Cum se curăță corect plita cu inducție. Greșeala pe care trebuie să o eviți ca să nu lași zgârieturi

Plita cu inducție este o alternativă excelentă pentru aragazul clasic și mulți români aleg să o aibă în bucătărie. Aceasta este mai eficientă din punct de vedere energetic, dar și mai ușor de spălat, după ce a fost folosită. Cum se curăță corect plita cu inducție și ce nu ar trebui să aplici niciodată pe suprafața ei.

Așa o menții ca nouă: cum se curăță corect plita cu inducție

Atunci când vine vorba despre curățarea electrocasnicelor din bucătărie, plita cu inducție poate fi o adevărată provocare. Suprafața acesteia este făcută din sticlă securizată, de obicei de culoare neagră, și poate fi zgâriată foarte ușor, dacă nu ții cont de anumite detalii.

Citește și: De ce să faci o poză aragazului înainte să pleci mai multe zile de acasă. Trucul te scapă de griji, specialiștii spun clar

În primul rând, înainte de a pune un vas pe plită, asigură-te că fundul acestuia este curat. În cazul în care există urme, cât de mici, de mâncare arsă pe dosul unei oale sau al unei tigăi, acestea pot zgâria suprafața plitei. Un alt detaliu de care trebuie să ții cont este că vasele nu trebuie să fie umplute până sus, pentru că mâncarea se poate scurge pe plită în timp ce gătești. Dacă se va arde, urmele de murdărie vor fi și mai greu de îndepărtat.

Pentru a menține plita curată și strălucitoare, aceasta trebuie să fie curățată după fiecare utilizare. Cu cât o lași mai mult timp cu resturi de mâncare și grăsime pe ea, cu atât acestea vor fi mai greu de îndepărtat. După ce ai oprit funcționarea plitei cu inducție, așteaptă câteva minute să se răcească complet. Curăță plita cu un burete (folosește partea moale) sau cu o lavetă înmuiată în apă. Dacă nu este suficient, adaugă detergent de vase sau un detergent special pentru astfel de suprafețe.

Citește și: Trucul pentru ca uleiul să nu mai sară pe aragaz atunci când prăjești pui. Ce trebuie să faci de fapt cu carnea înainte de a o pune în tigaie

Cu ce se curăță plita pe inducție sau cea de vitroceramică
Plita cu inducție se curăță cu un burete moale sau o cârpă

Cum să cureți plita cu pastă de dinți

Nu toate soluțiile chimice din comerț sunt potrivite pentru a curăța o plită cu inducție. Cele mai puternice pot face ca sticla să se mătuiască în timp și să nu mai aibă acea strălucire pe care o avea când era nouă. De aceea este recomandat să folosești detergent de vase sau un detergent-cremă, special pentru suprafețele delicate din casă.

Citește și: Amestecul puternic pentru a curăța perfect cuptorul aragazului. Trucul cu ingrediente banale care elimină ușor și rapid grăsimea

Poți apela însă și la remedii casnice, care te ajută să păstrezi plita ca nouă ani la rând. Pune puțină pastă de dinți pe o cârpă moale umezită și freacă plita cu inducție o dată pe săptămână. Clătește cu o cârpă înmuiată în apă, după care poți șterge cu șervețele de bucătărie și soluție pe bază de alcool, pentru geamuri. Aceasta face ca plita să rămână impecabilă și să nu aibă urme atunci când se usucă.

O soluție naturală pentru a menține luciul plitei este să aplici lămâie, după ce ai curățat-o. Taie pe jumătate o lămăie și aplică pe suprafața plitei cu inducție. Lasă să acționeze câteva minute, după care șterge cu șervețele sau cu un prosop uscat.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *