Cum se curăță rapid ardeii copți. Metoda banală care îți va ușura munca

Trucurile de care să ții cont pentru a curăța repid ardeii copți.

Scris de: Daoud Andra

11 Oct. 2022

Cum se curăță rapid ardeii copți. Metoda banală care îți va ușura munca

Ardeii copți sunt ideali pe post de garnitură, în orice anotimp. Chiar dacă aroma lor este asociată în special cu vara și cu toamna, ne putem bucura de ei tot timpul anului. Multe gospodine obișnuiesc să coacă o cantitate mare de ardei, pentru a-i conserva peste iarnă. Există câteva trucuri care vă ajută să curățați rapid și ușor ardeii copți.

Cum se coc și se curăță rapid ardeii

În fiecare toamnă, gospodinele pregătesc o cantitate mare de ardei copți, fie pentru a-l folosi la zacuscă, fie pentru a-l conserva pentru iarnă. Cei mai potriviți ardei pentru coacere sunt cei kapia și gogoșarii, pentru că au cea mai consistentă pulpă. Aceștia pot fi copți fie direct pe flacăra de la aragaz, fie pe o tavă din tablă, la cuptor, pe grătar sau pe foc de lemne.

Indiferent de metoda de coacere, trebuie să țineți cont de câteva trucuri pentru a-i putea curăța repede și ușor. În primul rând, spălați ardeii și lăsați-i la scurs și la uscat. Ștergeți fiecare ardei cu un șervețel îmbibat în ulei, pentru a-i ajuta să se coacă mai repede. În acest fel, vă asigurați că se va desprinde ușor și coaja.

Ardeii se coc la foc iute, având grijă să îi întoarceți pe toate părțile, astfel încât să fie copți uniform. Cel mai ușor este să îi coaceți pe aragaz, pe o tavă din tablă, pentru a putea să-i urmăriți și să îi întoarceți la timp. Dacă nu se coc uniform, fie nu se va desprinde coaja, fie pulpa se va arde și se va subția.

Cum se curata rapid ardeii copti. Metoda banala care iti va usura munca
Ardeii pot fi copți pe grătar, pe flacără sau în cuptor

Cum se curăță rapid ardeii copți

Atunci când ardeii pocnesc, înseamnă că sunt copți cum trebuie. După ce ați copt ardeii, luați-i de pe foc și puneți-i într-un vas de sticlă termorezistentă sau într-un vas metalic. Adăugați imediat sare din belșug peste ardeii copți fierbinți. Sarea ajută coaja să se curețe mai ușor. Acoperiți vasul cu folie sau cu un capac, astfel încât să se facă condens. Umezeala ajută coaja ardeilor să se desprindă mai ușor.

După ce ardeii s-au răcit, îi puteți curăța. Coaja acestora se va desprinde cu ușurință dacă ați ținut cont de trucurile anterioare. Folosiți un vas cu apă pentru a vă spăla pe mâini de coajă, însă nu spălați în niciun caz ardeii. Dacă îi puneți sub jet de apă după ce i-ați curățat, va dispărea aroma și nu ne dorim acest lucru.

Folosind un cuțit, îndepărtați cotoarele și semințele, după care lăsați ardeii la scurs. Zeama poate fi folosită pentru a prepara amestecul în care ardeii vor fi puși la borcan, dacă alegeți să îi conservați în acest fel. Ardeii copți pot fi puși la congelator sau la borcan, într-un amestec de oțet cu zahăr.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.4 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *