Cum se curăță ușor și rapid peștele de solzi. Metoda pe care trebuie să o încerci, îți va ușura munca

Sfaturi utile

Scris de: Oana Matei

29 Mar. 2023

Cum se curăță ușor și rapid peștele de solzi. Metoda pe care trebuie să o încerci, îți va ușura munca

Peștele este un aliment foarte versatil care ne permite să-l consumăm în diferite moduri,  copt sau la grătar, în ciorbe, salate și chiar sub formă de preparate. Este recomandat să consumăm pește de 2-3 ori pe săptămână,  iar una din porțiile consumate trebuie sa fie de pește gras.

Ce beneficii are peștele

Peștele conține o cantitate mare de nutrienți care fac din acest aliment unul dintre cele mai complete din dieta noastră :

  • Grăsimi: deși mulți oameni asociază peștele cu o cantitate mare de grăsime, este important de menționat că grăsimea găsită în aceste alimente este foarte bună pentru sănătate. Oferă în principal celebrul omega-3 care ajută la reducerea colesterolului și previne bolile cardiovasculare.
  • Proteine: peștele este o sursă excelentă de proteine ​​complete care ne ajută să ne menținem sistemul muscular sănătos
  • Calciu, vitamina D și fosfor: trei nutrienți esențiali pentru prevenirea osteoporozei și pe care îi putem găsi cu ușurință în pești.

Consumul de pește în copilărie și adolescență oferă nutrienți esențiali pentru a ajuta dezvoltarea creierului și a sistemului nervos al copilului să fie adecvate. În plus, unele studii au arătat că îmbunătățește funcția cognitivă în timpul etapei școlare. Cel mai sănătos pește este peștele proaspăt sau congelat, de captură, nu de acvacultură.

Însă, când dorim să gătim pește, dacă nu a fost curățat la pescărie sau dacă avem pește proaspăt pescuit, pregătirea lui poate fi puțin complicată, dacă nu aveți experiență. Din acest motiv, vă arătăm o metodă ușoară pentru a vă  fi mai ușor să pregătiți peștele.

Vezi și Nu cumpăra sub nicio formă acest pește din supermarketuri. Detaliul care îți arată clar că nu este proaspăt

Metoda ușoară care te ajută să cureți peștele

Curățarea rapidă și ușoară a peștelui depinde în mare măsură de tipul și dimensiunea acestuia. În general, procedura de curățare presupune următoarele etape:

  1. Îndepărtați solzii de pește – pentru a face acest lucru, țineți peștele ferm de coadă, cu un cuțit treceți în sens invers poziționării solzilor, până când solzii se desprind. Pentru curățarea solzilor puteți folosi și un dispozitiv de curățat legumele.
  2. Tăiați capul – utilizați un cuțit ascuțit pentru a tăia capul peștelui.
  3. Îndepărtați intestinele – faceți o tăietură ușoară pe burta peștelui și trageți intestinele cu degetele sau cu o spatulă. Aveți grijă când secționați burta peștelui să nu o faceți prea adânc, dacă sunt secționate intestinele, peștele nu mai poate fi consumat.
  4. Spălați peștele – clătiți bine peștele, inclusiv în interiorul burții, sub jet de apă rece
  5. Îndepărtarea înotătoarelor și a cozii- cu o foarfecă sau un cuțit se taie aripioarele peștelui si dacă se dorește se taie și coada.
  6. În funcție de modul în care dorim să-l gătim, vom folosi un cuțit sau altul pentru a-l pregăti în continuare.
  7. Daca doriți să tăiați rondele, se folosește un cuțit, bine ascuțit, pentru a tăia felii de grosimea dorită.
    Vezi și Cum să prăjești peștele fără să faci miros în casă. Ce trebuie să pui în tigaie neapărat. Trucul este genial

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.5 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *