Roșiile sunt una dintre cele mai iubite legume, care au o utilizare variată în bucătărie. Dar, din păcate, sunt și una dintre legumele cele mai fragile și se pot deteriora rapid. Este important să le depozităm corect pentru a ne asigura că rămân proaspete mai mult timp și ne bucurăm de gustul lor delicios. Iată câteva sfaturi pentru a depozita corect roșiile și pentru a le menține proaspete cât mai mult timp posibil.
Roșiile bine coapte se pot strica rapid dacă nu le depozitați corespunzător. Dar există câțiva pași pentru a vă asigura că roșiile se păstrează cât mai mult posibil. Vă vom arăta cum să depozitați roșiile pentru a profita la maximum de ele.
Pentru a începe, alege roșii care sunt coapte dar nu foarte moi. Roșiile coapte ar trebui să fie ferme, să aibă o culoare uniformă și să nu aibă pete sau zgârieturi evidente.
Unul dintre cele mai importante aspecte ale depozitării corecte a roșiilor este temperatura. Nu trebuie să le depozitați în frigider, deoarece temperaturile reci pot deteriora textura și aroma roșiilor. Ideal este să le păstrați la temperatura camerei, într-un loc răcoros și uscat. Rețineți că roșiile sunt fragile și pot fi ușor deteriorate. Așa că, depozitați-le una lângă alta, în loc să le îngrămădiți. Roșiile coapte se păstrează cel mai bine cu capul în jos (cu tulpina în jos) pe prosoape de hârtie într-un recipient deschis, cum ar fi o cutie de carton. Roșiile foarte coapte ar trebui să reziste câteva zile, dar vă recomandăm să le consumați cât mai curând posibil.
Dacă ai mai multe roșii, separă cele care sunt aproape de a se coace complet și consumă-le primele. Acest lucru va extinde durata de păstrare a celorlalte.
Înainte de a le depozita, nu este necesar să spălați roșiile cu apă. Acest lucru poate crește riscul de deteriorare rapidă și putregai. Spălați-le numai înainte de a le folosi.
Vezi și Trucul simplu care îți arată cât de proaspete sunt roșiile. Când nu trebuie să le ții în frigider
Potrivit experților, nu ar trebui să păstrați niciodată roșiile întregi în frigider. Temperaturile sub 15°C fac ca pulpa să devină făinoasă și păstoasă.
Roșiile tăiate trebuie păstrate la frigider pentru a preveni proliferarea bacteriilor. Pur și simplu puneți roșiile tăiate într-un recipient, acoperiți-le, puneți-le la frigider și încercați să le folosiți cât mai repede posibil, pentru o aromă și o textură optime.
Vezi și Cel mai bun suc de roșii după rețeta bunicii. Ce să adaugi spre final pentru un gust desăvârșit