Cum se fac corect cartofii natur. Ce trebuie să adaugi de fapt în apa în care fierb. Așa nu se vor zdrobi

Trucul la care apelează bucătarii iscusiți!
Cum se fac corect cartofii natur. Ce trebuie să adaugi de fapt în apa în care fierb. Așa nu se vor zdrobi

Cartofii natur reprezintă unul dintre cele mai cunoscute și apreciate garnituri nu numai din România, ci din întreaga lume. Acest preparat se obține foarte ușor și merge de minune alături de o friptură delicioasă. Totuși, are și el secretele lui, la fel ca orice alt tip de mâncare. Un simplu detaliu poate face diferența. Iată ce trebuie să adaugi în apa în care fierbi cartofii!

Secretul pentru cei mai buni cartofi natur

Nu știi ce să mai gătești? Ai poftă de ceva gustos, dar nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie? Ei bine, atunci optează pentru cartofii natur. Acest preparat se pregătește foarte rapid și unde mai pui că nu ai nevoie nici de foarte multe ingrediente pentru a-l obține.

Totuși, ca orice alt tip de mâncare, și acesta are secretele lui, pe care doar bucătarii experimentați le cunosc. Spre exemplu, foarte multe gospodine se plâng de faptul că cartofii lor se zdrobesc, iar la final, preparatul ajunge să semene mai mult cu un piure. Și ție ți se întâmplă asta? Află cum scapi de această problemă.

Ce să faci pentru ca legumele să nu se zdrobească?

De câte ori nu ai vrut să faci cartofi natur, dar nu ți-a ieșit? Probabil ai observat că dacă i-ai fiert prea puțin, aceștia au răms cruzi. În schimb, dacă i-ai lăsat pe foc prea mult, aceștia au ajuns să se zdrobească.

Cum să obții niște cartofi delicioși, fierți și întregi? Recent, bucătarii experimentați au dezvăluit secretul lor. Mai exact, aceștia au precizat că adaugă o lingură de oțet în apa în care fierb legumele.

Acest lichid ridică nivelul pH-ului din apă și formează o peliculă deasupra cartofului, care nu-l lasă să se zdrobească. În plus, el nu va schimba gustul preparatului.

Te-ar mai putea interesa și De ce nu e bine să depozitezi cartofii în frigider. Trucul care îți salvează legumele!

Ce ingrediente să adaugi pentru a ieși gustoși

În apa în care fierb cartofii se adaugă, bineînțeles, și sare. După ce aceștia sunt gata, se scurg de apă și se amestecă cu unt și smântână. Ulterior, pentru un plus de savoare, se presară peste ei usturoi, pătrunjel sau mărar.

Totodată, se poate adăuga și puțin ulei de trufe. Cartofii natur merg de minune alături de carne la grătar sau la cuptor, dar aceștia se pot servi și cu pește. Spor la treabă și poftă bună!

Te-ar mai putea interesa și Garnituri care merg la pește. Cu ce mai poate fi servit în afară de cartofi natur, orez sau salată!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *