Cum se face aluatul pentru fursecuri. Dacă pe lângă cozonacii delicioși și frumos crescuți ai de gând să pui pe lista deserturilor de Crăciun și tradiționalele fursecuri făcute în casă, îți propunem o rețetă cu care garantat nu vei da greș. Cu siguranță invitații vor fi uimiți de gustul preparatului tău.
În pregătirea cornulețelor, cel mai important este aluatul. Iată cum trebuie să îl pregătești pentru ca desertul tău să iasă delicios și cu textură pufoasă.
Aluatul pe care ți-l propunem pentru fursecuri poate fi folosit și la alte deserturi, precum islere sau diferite prăijituri. Este un aluat care are în componența sa nuci, ceea ce îi va oferi o aromă deosebită și o textură delicioasă.
Iată pentru început ingredientele de care ai nevoie:
Potrivit rețetei oferite de celebra bucătăreasă Gina Bradea, primul pas este să adăugăm în bolul robotului de bucătărie untul, vanilia, zahărul pudră și un vârf de lingură de sare.
Se pune totul la bătut, iar când zahărul pudră este complet dizolvat, se adaugă miezul de nucă și jumătate din cantitatea de făină.
Lăsăm din nou totul la amestecat, apoi adăugăm și restul de făină.
Ulterior, răsturăm aluatul obținut pe masă, iar prin mișcări rapide, omogenizăm repede totul.
Atât de simplu se face aluatul pentru fursecuri. Fiind extrem de fraged, aluatul trebuie lucrat extrem de repede, pentru a nu se topi untul.
Aluatul trebuie înfășurat în folie și lăsat la frigider pentru minim 2 ore. Ideal ar fi să stea la rece peste noapte.
Celebra bucătăreasă spune că aluatul poate fi pregătit și cu o săptămână înainte de a fi folosit, deoarece se poate păstra lejer la frigider în tot acest timp.
Deși pentru această rețetă este folosit robotul de bucătărie, aluatul poate fi frământat foarte bine și la mână. Se introduc toate ingredientele în ordinea enumerată într-un castronel, după care începi să frămânți. Trebuie să ai grijă să lucrezi rapid, deoarece untul se topește foarte repede, mai ales că beneficiază și de căldura mâinilor.
„Vă recomand să adăugați la aluat și un ou, altfel va fi extrem de fraged, sfărâmicios și greu de manevrat. Dacă punem 1 ou în aluat, se va lega mult mai bine aluatul și nu se va mai sfărâma atât de ușor.”
Aluatul prezentat în rețeta de mai sus poate fi utilizat în prepararea mai multor deserturi. Fie la fursecuri delicioase, prăjituri cu foi fragede, islere și exemplele pot continua, în funcție de pofte și imaginație.
Tot ce trebuie să faci pentru ca desertul pe care îl faci să iasă ca la carte este să respecți întocmai rețeta de aluat. Astfel, cu siguranță nu vei da greș cu niciun preparat.
Citește și: „Ce trebuie să faci cu drojdia înainte de a o pune în aluatul de cozonac. Așa iese perfect, trucul cu care nu dai greș”