Cum se face cea mai bună maioneză pentru salata de boeuf. Când se adaugă sucul de lămâie, de fapt. Așa nu se va tăia

Sucul de lămâie împiedică maioneza să se taie

Scris de: Daoud Andra

28 Dec. 2022

Cum se face cea mai bună maioneză pentru salata de boeuf. Când se adaugă sucul de lămâie, de fapt. Așa nu se va tăia

Maioneza este nelipsită din salata de boeuf, pe care majoritatea românilor o prepară de Sărbători. Pentru a obține un sos dens și cremos rapid, care nu se taie, trebuie să ții cont de câteva trucuri. Cum se face cea mai bună maioneză pentru salata de boeuf, pas cu pas? Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a te asigura că nu se taie.

Cum se face cea mai bună maioneză pentru salata de boeuf

Maioneza este ingredientul care leagă salata de boeuf și îi dă o textură bogată și un gust desăvârșit. Poți opta și pentru maioneză din comerț, însă cea preparată în casă rămâne cea mai bună. Atunci când o prepari, poți avea surpriza neplăcută să constați că s-a tăiat și că trebuie să o iei de la capăt. Sau nu neapărat!

Există câteva ingrediente care pot „salva” o maioneză tăiată, iar unul dintre aceastea este sucul de lămâie. Trebuie însă să știi în ce moment se adaugă în maioneză. Mai mult decât atât, sucul de lămâie are rol preventiv, iar dacă îl adaugi în maioneză încă de la început, scade riscul ca aceasta să se taie.

Ce sa nu pui niciodata in salata de boeuf
Maioneză de casă

Ingrediente pentru maioneză:

  • 2 gălbenuşuri de ou (proaspete sau fierte sau unul proaspăt și unul fiert)
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 lingură de suc de lămâie (proaspăt stors)
  • 250 ml de ulei
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Pentru a te asigura că maioneza nu se va tăia, amestecă gălbenușurile de ou (care trebuie să fie la temperatura camerei, indiferent că sunt crude sau fierte) cu sucul de lămâie, încă de la început. Adaugă apoi un praf de sare și începe să încorporezi uleiul, pe care îl vei turna în fir subțire, amestecând constant, fie cu mixerul, fie cu o lingură de lemn. Continuă până când termini de încorporat uleiul, iar la final adaugă muștarul.

Citește și: Ce trebuie să pui imediat în maioneză dacă s-a tăiat. Ingredientul banal, îl găsești în orice bucătărie

Dacă maioneză dă semne că se taie pe parcurs, atunci poți adăuga muștarul și amesteca energic, pentru ca maioneza să se lege la loc. Un alt truc la îndemână este să stropești maioneza tăiată cu puțină apă rece și să continui să amesteci, până când se leagă la loc.

Poți prepara maioneză și din gălbenușuri fierte sau dintr-unul fiert și unul crud. Dacă folosești gălbenușuri fierte, scade riscul microbiologic. Trebuie însă să le lași să se răcească bine înainte de a trece la prepararea maionezei. De asemenea, pasează-le bine înainte de a începe să torni uleiul, pentru a elimina cocoloașele.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *