Ciorba rădăuțeană este unul dintre cele mai apreciate preparate și nu doar în Rădăuți, ci în mai toate zonele din țară. Se numește rădăuțeană, după ce în urmă cu 40 de ani a fost inventată de experta în artă culinară, Cornelia Dumitrescu. Prima oară, ciorba rădăuțeană a fost servită la într-un local cunoscut din Rădăuți. Iată cum se face ciorba rădăuțeană.
Ideea acestei rețete de ciorbă a fost de a înlocui burta de vită din tradiționala rețetă de ciorbă de burtă. Și, pentru început, a înlocuit-o cu carne de curcan.
Citește și: Ciorbă de burtă de vită. Rețeta simplă pentru începători
Ulterior rețetele au început să se prepare și cu carne de pui. A fost o idee excelentă, pentru că ciorba rădăuțeană se gătește în aproape toate restaurantele din țară, fiind extrem de apreciată.
Se curăță toate legumele, se clătesc cu apă rece și se toacă în cuburi, mai puțin usturoiul. Taie și carnea de pui în bucăți mai mici.
Citește și: Câtă apă se pune la ciorbă. Sfaturi și trucuri prețioase pentru o ciorbă delicioasă
Pune carnea într-o oală încăpătoare și adaugă apa rece peste ea. Apoi, pune oala la foc de intensitate medie. Înlătură spuma care se formează deasupra, cu spumiera specială. Lasă carnea să fiarbă până când începe să se pătrundă, apoi adaugă legumele. Adaugă și puțină sare. Din acest moment lasă ciorba să fiarbă la foc de intensitate mică pentru aproximativ 45-50 de minute.
Apoi, scurce carnea și legumele din supă. Carnea trebuie să fie dezosată și tocată cubulețe. Se pune apoi pe foc și se lasă la fiert, cât timp pregătești celelalte
Citește și: Când se adaugă smântâna în ciorbă ca să nu se brânzească. Este regulă de aur pentru bucătarii de top
Citește și: Ciorbă de pui cu legume. Cea mai simplă rețetă, oricine poate să o gătească
Adaugă și verdeața tocată mărunt, apoi se pun și legumele, dacă nu ai nimic împotrivă. De exemplu, la rețeta originală legumele sunt adăugate doar pentru a da gust ciorbei.