Ciorba de burtă este o ciorbă iubită de români, făcută din burtă de vită, usturoi, smântână, ouă și oțet. Cu o textură cremoasă uimitoare, este un fel de mâncare pe care orice gurmand adevărat trebuie să o încerce. Chiar dacă mâncarea preferată de majoritatea oamenilor de Paște este pe bază de miel și ciorba de burtă se află la înălțime. Așadar, pe lângă friptura de miel, îți poți surprinde invitații și cu o ciorbă de burtă. Iată cum se face corect ciorba de burtă și ce rețetă să urmezi ca să iasă super gustoasă.
Ciorba de burtă este destul de populară la noi în țară, deși este tradițională din Turcia și se servește în aproape toate restaurantele. Textura acesteia este cremoasă și se prepară cu ușurință acasă.
Burta este unul dintre acele ingrediente pe care poți fi sceptic în a-l încerca. Dar, o rețetă bună, te poate face să te răzgândești. Secretul reușitei este să urmezi cu strictețe pașii necesari pentru a prepara acest tip de mâncare. Iată cum se face ciorba de burtă și cum să prepari rețeta ca să iasă super gustoase.
Iată care sunt ingredientele necesare pentru ca rețeta de ciorbă de burtă să iasă gustoasă și ce pași trebuie să urmezi ca să înveți cum se face ciorba de burtă.
Citește și Ciorbă de burtă de vită. Rețeta simplă pentru începători
Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a ști cum se face ciorbă de burtă, pentru ca rețeta să iasă super gustoasă. Primul pas este de a spăla burta în mai multe ape. Aceasta se pune la fiert, alături de rasolul de vită, într-o oală mare, cu multă apă. Se curăță spuma când se formează. Când se limpezește de spumă se pune un capac peste oală și se lasă la fiert la foc mic, pentru a nu scădea apa.
Se curăță legumele, se spală, după care se adaugă în ciorbă. Tot atunci se poate adăuga sare și boabe de piper. Usturoiul se curăță și se pisează separat și se dă deoparte. Următorul pas este de a bate ouăle și de a le amesteca cu sare, piper măcinat, smântâna și crema de usturoi.
Se scot din oală, după ce au fiert, burta, rasolul și legumele și se lasă la răcit. Cei care preferă pot să paseze cu ajutorul unui blender, din legumele care au fiert în ciorbă și le pot adăuga înapoi în oală, pentru ca ciorba să fie mai cremoasă. Se taie fâșii burta și rasolul și se pun înapoi în oală și se mai lasă să fiarbă încă 5 minute.
Se ia oala de pe foc și se adaugă treptat, amestecând încontinuu, compoziția obținută din ou, smântână și cremă de usturoi. Se adaugă oțet. Pentru un aspect mai frumos al ciorbei, se dă un morcov pe răzătoare, se călește în puțin ulei, după care se pune într-o sită. Se scoate un bol cu apă din ciorbă, se ține sita cu morcovul călit deasupra oalei cu ciorbă și se ia câte un polonic de apă din bol și se toarnă în sită. Se va observa cum ciorba devine portocalie deasupra, de la morcovul călit. Deasupra de pune pătrunjel verde tocat mărunt. Se poate servi cu un surplus de smântână, usturoi, oțet sau chiar pastă de hrean sau ardei iute.