Cum se face corect un CV. Trucuri pentru a atrage atenţia angajatorilor

Trucuri care te învață cum să atragi atenția angajatorilor prin CV-ul tău, astfel încât să fii selectat pentru jobul dorit.

Scris de: Dana Cazacu

28 Mar. 2022

Cum se face corect un CV. Trucuri pentru a atrage atenţia angajatorilor

Curriculum Vitae (CV) trebuie să fie expresia clară și concisă a informațiilor privind datele personale, pregătirea și experiența profesională a celui care aspiră la un loc de muncă. Din fericire, există câteva modalități simple prin care poți face acest lucru. Iată cum se face corect un CV, precum și câteva trucuri pentru a atrage atenția angajatorilor.

A scrie pur și simplu un CV și a-l face să iasă în evidență sunt de cele mai multe ori două lucruri diferite. Fie că ai terminat recent școala sau universitatea, fie că abia ai început să cauți un loc de muncă nou, este foarte important să îți faci CV-ul unic. Asta dacă dorești cu adevărat să fii invitat la un interviu.

Trucuri pentru a atrage atenția angajatorilor. Cum se face corect un CV

Trucuri pentru a atrage atenția angajatorilor - cum să faci corect un CV
Învață cum se face corect un CV și vei obține jobul dorit

Crearea unui CV corect poate consuma destul de mult timp, dar este oportunitatea ta de a prezenta angajatorului realizările și abilitățile tale. Cu cât studiezi mai mult descrierea postului și sectorul de activitate, cu atât vei fi mai bine echipat pentru a-ți face CV-ul să iasă în evidență.

Studiile au arătat că, în medie, cei care recrutează personalul petrec doar șapte secunde uitând-se la un CV înainte de a decide dacă un candidat este potrivit pentru un anumit job. Prin urmare, prima impresie este esențială pentru succes. Așa că iată câteva moduri simple, dar eficiente, prin care îți poți face CV-ul să iasă în evidență!

Cum se face corect un CV care să și atragă atenția angajatorului

Începe în forță cu un rezumat al abilităților tale și al principalelor realizări pe care le-ai avut. Acest lucru îl va atrage pe recrutor și îi va capta atenția de la început. Acest profil personal este o parte importantă a CV-ului tău. În plus, îi spune recrutorului exact cine ești, dacă dorești să faci o impresie bună. Este esențial să știi cum se face corect un CV.

Descrierea personală este primul lucru care le va atrage atenția angajatorilor în CV-ul tău, ceea ce înseamnă că este absolut vital să o faci bine dacă dorești ca acesta să citească mai departe. Descrierea personală trebuie să facă trimitere la descrierea postului pentru a te ajuta să îți identifici competențele specifice pe care le caută angajatorul. Trebuie să fie unică și să pună accentul pe cele mai impresionante, interesante și relevante competențe și abilități ale tale. Încearcă să ajungi la aproximativ 150 de cuvinte (patru sau cinci rânduri) și vei fi pe drumul cel bun.

Un CV corect va atrage atenția angajatorului asupra ta

Pune accentul pe rezultate mai degrabă decât pe responsabilități. În loc să îți enumeri doar responsabilitățile din trecut, fă ca CV-ul tău să iasă în evidență prin evidențierea rezultatelor, folosind date cuantificabile pentru a-ți arăta realizările. Astfel, de exemplu, în loc să spui „Am contribuit la creșterea gradului de implicare în social media pentru compania X”, scrie „Am crescut gradul de implicare în social media cu 38% pentru compania X”.

Personalizează-te pentru postul pe care îl dorești. Răspunde direct la descrierea postului și explică exact de ce ești candidatul potrivit pentru acest rol. Poți face acest lucru prin raportarea realizărilor tale la elementele rolului postului. Angajatorii doresc ca fiecare candidat să înțeleagă rolul pentru care se înscriu. Cu cât poți demonstra mai mult acest lucru, cu atât CV-ul tău va ieși mai mult în evidență.

S-ar putea să îți ia mai mult timp să înveți cum se face corect un CV, mai ales când candidezi pentru un număr mare de posturi. Dar dacă asta te ajută să îți găsești postul perfect, atunci timpul nu este pierdut.

Trucuri despre cum se face corect un CV

Cum se face corect un CV? Evidențiază schimbările și evoluția. În CV ar trebui să te concentrezi pe dezvoltarea ta personală. Arătă modul în care ai crescut și te-ai schimbat în rolurile pe care le-ai ocupat, precum și realizările pe care le-ai obținut. Acest lucru îi va arăta recrutorului că ai învățat multe din posturile anterioare și că ești interesat să înveți și să îți extinzi setul de competențe.

Demonstrează că ești conectat. Fie că a fost la universitate, fie în locurile de muncă anterioare, ai întâlnit o serie de persoane diferite. Asigură-te că acest lucru se vede. Networking-ul arată că ai abilități puternice de comunicare și acesta este un lucru pe care angajatorii îl apreciază foarte mult.

Atenția angajatorilor către un CV corect

Arată o perspectivă asupra industriei. O cunoaștere a industriei pentru care candidezi îi va arăta recrutorului că ai capacitatea de a fi la curent cu tendințele. Vei fi mult mai atractiv pentru angajatori dacă vei putea demonstra că ai cunoștințe despre industrie. Așa că asigură-te că ești la curent cu toate noutățile și schimbările din industrie. Acest lucru te va ajuta și în cazul în care vei ajunge în etapa interviului.

Folosește cuvinte puternice. Folosirea cuvintelor puternice îți va sublinia realizările. Mai mult, va da CV-ului tău un impact suplimentar. Include cuvinte precum adaptabil, inovator, implementat și realizat pentru fiecare dintre job-urile tale. Poți opta și pentru anumite cuvinte-cheie și continuă cu rezultate impresionante care demonstrează ce ai realizat. Multe companii folosesc software special în baze de date și filtrează candidații care nu folosesc anumite cuvinte cheie. Acum știi cum se face corect un CV. Așa că asigură-te că vei studia descrierea postului și că știi exact ce caută recrutorul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *