Cum se face frișca perfectă. Ce smântână trebuie să folosești, de fapt. Trucuri secrete pe care trebuie să le știi

Așa va fi perfectă pentru torturi și prăjituri
Cum se face frișca perfectă. Ce smântână trebuie să folosești, de fapt. Trucuri secrete pe care trebuie să le știi

Prepararea unei prăjituri sau a unui tort nu pare foarte dificilă până când se ajunge la momentul ornării cu frișcă. Acolo totul poate fi distrus dacă nu se procedează corect. Cum se face frișca perfectă? Doar așa vei avea siguranța că preparatul tău va avea un aspect desăvârșit!

Cum se face frișca perfectă. Trucuri pe care orice gospodină trebuie să le știe

Primul detaliu foarte important este să folosești doar frișcă naturală, smântână adevărată de țară, care nu a trecut prin procesări industriale. Smântâna trebuie să aibă grăsime peste 30% ca să poată fi transformată în frișcă.

Înainte de batere, smântâna dulce trebuie să fie rece, să aibă o temperatură de 5-6 grade. Dacă este caldă baterea ei ar putea dura mult mai mult și nu s-ar întări niciodată suficient. Dacă abia ai cumpărat-o este recomandat să o pui 20 de minute în congelator. De asemenea, vasul în care se bate smântâna trebuie să fie și el rece. Se recomandă să fie pus în frigider cu 30 de minute înainte de a începe prepararea.

Atât ustensilele, cât și vasul în care se bate smântâna trebuie să fie curate, degresate și uscate. Nu este neapărat necesar un mixer, telul își face treaba la fel de bine dacă smântâna și bolul sunt reci.

Smântâna se bate la început la viteză mică (pentru 1-2 minute), apoi la viteză mare, în cazul în care este folosit mixerul. Bătută prea mult timp frișca se va transforma în unt.

Dacă vrei să folosești frișca pentru ornat vei avea nevoie de un întăritor. Specialiștii recomandă gelatină. Se pune o linguriță de gelatină pentru 200 de grame de frișcă. Mai întâi se pune gelatina la înmuiat cu două linguri de apă și se lasă pentru 10 minute. Se încălzește la foc mic, amestecând încontinuu pentru a se topi. Foarte important: nu se fierbe! Pentru stabilizare se pot adăuga câteva picături de zeamă de lămâie. Pentru îndulcire se poate pune zahăr pudră sau îndulcitor sub formă de pudră. Se adaugă peste smântâna bătută și se amestecă până când se încorporează.

Frișca bătută se pune într-un vas și se păstrează în frigider până la momentul folosirii/servirii.

Pentru un plus de aromă după ce este gata frișca se pot adăuga câteva picături de esență de vanilie, de migdale, de lămâie sau un praf de scorțișoară.

Foarte important este ca și blatul tortului sau al prăjiturii să fie pus la rece înainte cu 1-2 ore de a fi așezată frișca.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *