Cum se fierbe corect carnea de pui. Ce să adaugi în apă pentru o aromă specială. Trucul marilor bucătari

Reguli generale de fierbere a cărnii de pui

Scris de: Oana Matei

13 Oct. 2023

Cum se fierbe corect carnea de pui. Ce să adaugi în apă pentru o aromă specială. Trucul marilor bucătari

Există modalități în care puteți găti pui, folosind pieptul, pulpele sau întregul pui. Gătitul puiului este foarte ușor și această carne ne permite să-l savurăm în nenumărate rețete, de la paste, tocane, plăcinte la supe sau ciorbe, fără a uita deliciosul pui la cuptor. Citeți în rândurile următoare cum se fierbe corect carnea de pui și ce condimente sau plante aromatice se potrivesc cel mai bine.

Timpul corect de gătire a cărnii de pui

Gătitul cărnii de pui poate părea simplu la prima vedere, dar pentru a obține un rezultat perfect, trebuie să respectăm câteva secrete ale marilor bucătari. Iată câteva reguli pentru fierberea corectă a cărnii de pui, indiferent dacă este vorba despre un pui întreg, piept, pulpe, pulpe dezosate sau gât, spunându-vă și ce să adăugați în apă pentru o aromă specială:

Pui întreg: Fierbeți puiul în apă la foc mic sau mediu. În funcție de dimensiune, un pui întreg ar trebui să fie gata în aproximativ 60-90 de minute. Durata de fierbere se ajustează în funcție de greutate. După ce carnea a fiert parțial și nu mai formează spumă, adăugați ceapă, cartofi, morcovi, usturoi și ierburi aromatice, pe care, ulterior, le puteți servi cu hrean sau mujdei de usturoi.

Piept de pui: Adăugați în apă usturoi, ghimbir proaspăt, lămâi, chili uscat, frunze de dafin sau alte ingrediente similare, pentru un gust mai bogat. Pieptul va fi gata în 20-30 de minute. Dacă pieptul de pui nu pare gata, mai lăsați-l la fiert pentru  de 3-4 minute.

Pulpe și pulpe dezosate: Adăugați usturoi pisat, foi de dafin, boabe de piper și cimbru pentru aromă.  Pulpele dezosate fierb mai repede decât cele cu os. Pulpele pot fi gata în 40-50 minute.

Vezi și Cu ce să ungi pulpele de pui înainte de a le băga la cuptor. Vor ieși mai fragede și mai suculente, rețeta te va cuceri

Reguli generale de fierbere a cărnii de pui

  • Carnea de pui nu se spală.
  • Pentru a nu se altera, carnea se fierbe începând în apă rece, niciodată după ce a ajuns la punctul de fierbe
  • Spumează ciorba de fiecare dată când este cazul
  • Nu se aruncă apa în care a fiert carnea
  • Temperatura internă sigură pentru carne de pui este de cel puțin 74 de grade Celsius
  • După gătire, carnea de pui se lasă la odihnă câteva minute pentru a permite redistribuirea sucurilor în interiorul acesteia, înainte de a o tăia sau de a o folosi în rețete.

Vezi și În cât timp fierbe pulpa de pui, de fapt. Secretul gospodinelor iscusite pentru a ieși fragede și gustoase

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *