Există modalități în care puteți găti pui, folosind pieptul, pulpele sau întregul pui. Gătitul puiului este foarte ușor și această carne ne permite să-l savurăm în nenumărate rețete, de la paste, tocane, plăcinte la supe sau ciorbe, fără a uita deliciosul pui la cuptor. Citeți în rândurile următoare cum se fierbe corect carnea de pui și ce condimente sau plante aromatice se potrivesc cel mai bine.
Gătitul cărnii de pui poate părea simplu la prima vedere, dar pentru a obține un rezultat perfect, trebuie să respectăm câteva secrete ale marilor bucătari. Iată câteva reguli pentru fierberea corectă a cărnii de pui, indiferent dacă este vorba despre un pui întreg, piept, pulpe, pulpe dezosate sau gât, spunându-vă și ce să adăugați în apă pentru o aromă specială:
Pui întreg: Fierbeți puiul în apă la foc mic sau mediu. În funcție de dimensiune, un pui întreg ar trebui să fie gata în aproximativ 60-90 de minute. Durata de fierbere se ajustează în funcție de greutate. După ce carnea a fiert parțial și nu mai formează spumă, adăugați ceapă, cartofi, morcovi, usturoi și ierburi aromatice, pe care, ulterior, le puteți servi cu hrean sau mujdei de usturoi.
Piept de pui: Adăugați în apă usturoi, ghimbir proaspăt, lămâi, chili uscat, frunze de dafin sau alte ingrediente similare, pentru un gust mai bogat. Pieptul va fi gata în 20-30 de minute. Dacă pieptul de pui nu pare gata, mai lăsați-l la fiert pentru de 3-4 minute.
Pulpe și pulpe dezosate: Adăugați usturoi pisat, foi de dafin, boabe de piper și cimbru pentru aromă. Pulpele dezosate fierb mai repede decât cele cu os. Pulpele pot fi gata în 40-50 minute.