Cum se fierbe corect carnea de pui pentru supă. Și tu ai procedat greșit până acum? Secretul bucătarilor

Așa te asiguri că obții o supă delicioasă

Scris de: Daoud Andra

20 Jan. 2023

Cum se fierbe corect carnea de pui pentru supă. Și tu ai procedat greșit până acum? Secretul bucătarilor

Supa de pui este unul dintre cele mai simple preparate din bucătăria românească. Se poate face cu găluște, cu tăiței sau cu legume și reprezintă un prânz delicios, mai ales în sezonul rece. În plus, este un remediu excelent pentru răceală, dar atunci când o prepari trebuie să ții cont de anumite reguli. Cum se fierbe corect carnea de pui pentru supă și ce ingrediente să mai adaugi.

Cum se fierbe corect carnea de pui pentru supă, pentru un rezultat delicios

Nimic nu se compară cu o supă de pui caldă, gustoasă și aromată la masa de prânz, mai ales când afară este frig. Pentru a obține o supă delicioasă, trebuie să ții cont de mai multe aspecte atunci când o prepari. Dacă respecți acești pași, vei obține o supă delicioasă precum cea preparată de bunica sau de mama.

În primul rând, alege, pe cât posibil, pui de țară. Deși carnea fierbe mai greu decât a puiului din comerț, supa va fi mult mai gustoasă. Dacă nu folosești puiul întreg la supă, alege părțile cu mai mult os, grăsime și piele. Nu folosi pieptul, ci mai degrabă aripile, spatele și gâtul puiului. Spală bine carnea și pune-o la fiert în apă rece, într-o oală încăpătoare.

Citește și: Când se adaugă găluștele în supă, de fapt. Toate gospodinele greșesc, de asta nu ies pufoase

La fel ca în cazul multor mâncăruri românești, secretul este gătitul lent, la foc mic. Supa de pui ar trebui să stea pe foc cel puțin două ore, pentru a fi delicioasă. Ai grijă însă să nu o fierbi prea mult pentru că se va tulbura. Când apa începe să fiarbă, îndepărtează spuma care se formează la suprafață, pentru a avea o supă clară și limpede.

Cum se fierbe corect carnea de pui pentru supă
Bucățile de carne cu piele și grăsime sunt cele mai bune pentru supă

Ce legume se pun în supă

După ce supa a dat în clocot, adaugă sare și legume. Poți pune legumele întregi, dacă le vei scoate ulterior din supă. Cele care dau un gust nemaipomenit supei de pui sunt rădăcinoasele. Pune o ceapă întreagă, un morcov, un păstârnac, o rădăcină de pătrunjel și o jumătate de țelină curățate și spălate bine. Lasă-le să fiarbă în supă, iar când sunt complet fierte, scoate-le.

Dacă faci supă cu tăiței sau cu găluște, acestea trebuie fierte separat. Dacă le fierbi direct în supă, vor elibera amidon și vor tulbura preparatul. Fierbe tăițeii sau găluștele separat, în apă cu sare, apoi scurge apa și adaugă-le în supă.

Dacă ai fiert o cantitate prea mare de supă, o poți strecura și o poți păstra la congelator și folosi când ai nevoie. De asemenea, poți face supă concentrată de pui, foarte utilă în bucătărie. Las-o să fiarbă până când lichidul din vas scade la jumătate. După ce s-a răcit, pune-o în recipiente pentru gheață, la congelator. Atunci când ai nevoie, poți scoate câteva cuburi de supă înghețată, pe care o vei folosi la tocănițe sau mâncăruri, pentru a le da un gust savuros.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.8 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *