Cum se fierbe corect pieptul de pui. Fie că ești la dietă, sau pur și simplu vrei să mănânci sănătos, pieptul de pui este unul dintre cele mai recomandate preparate în ambele situații. Se știe însă că pieptul de pui își modifică destul de repede gustul și devine fad. Dacă vrei ca gustul pipetului de pui să reziste mai mult timp, nu ezita să încerci data viitoare rețeta de mai jos. Cu siguranță vei fi uimit de gustul său.
Fie că preferi să îl consumi în salate ori alături de o garnitură de legume sau orez, rețeta de mai jos este ideală dacă vrei ca gustul preparatului tău să fie desăvârșit.
Pentru asta ai nevoie de următoarele ingrediente:
Se adaugă pieptul de pui împreună cu celelalte condimente într-o oală și se lasă la macerat două ore. Tot acest timp îi va fi suficient să își ia gustul și aroma de la condimente. În plus, vinul îl va ajuta să se frăgezească.
După ce s-au scurs cele două ore, adaugă apă în oală până când puiul este complet acoperit. Pune-l la fiert, la foc iute, și lasă-l până începe să clocotească. Apoi pune capacul și lasă-l să fiarbă la foc mic.
Carnea de pui este fiartă când interiorul acestuia ajunge la 75 de grade Celsius, în partea cea mai groasă. Dacă nu ai la îndemână un termometru, îți poți da seama când este fiert după culoarea sa. La mijloc trebuie să fie alb și nu rozaliu. De regulă, durează cam 10-15 minute până când pieptul de pui este gata.
Important! Atunci când carnea începe să fiarbă, la suprafață se va forma o spumă. Dacă vrei să folosești supa rezulttă din fierberea puiului și la alte mâncăruri, atunci va trebui să afuni spuma cu o spumieră sau cu o lingură.
După ce te-ai asigurt că este fiert, scoate puiul și taie-l felii. Servește-l ca atare alături de garnituri sau salate de sezon. Dacă ții regim alimentar, îl poți servi alături de salate dietetice.
Poftă bună!
Citește și: „Nu pune niciodată bulion când fierbi carnea de pui. De ce este periculos acest obicei”