Atunci când vine vorba despre îngrijirea tenului, serul este un produs care ar trebui să existe în rutina oricărei femei preocupate de acest aspect. Serul poate face diferența în ceea ce privește aspectul tenului, iar dacă este ales în conformitate cu nevoile pielii, este un produs indispensabil. Cum se folosesc corect serurile pentru față și în ce ordine se aplică produsele pe ten.
Spre deosebire de creme, serurile pentru ten sunt produse mult mai concentrate, bogate în ingrediente active. Din acest motiv au și un preț mai ridicat decât cremele, dar și o formulă diferită. Serul face ceea ce crema nu este capabilă, însă aceste două produse nu se înlocuiesc unul pe altul, având roluri diferite.
Astfel, serul pătrunde în stratul profund al pielii, acolo unde crema nu ajunge. Are o textură lejeră, ce se absoarbe rapid în piele, este bogat în ingrediente active, însă nu oferă hidratare sau protecție, așa cum o face crema. Fiind un produs concentrat, este nevoie de o cantitate mică pentru a-și face efectul. Trei-patru picături sunt suficiente pentru a acoperi întreaga față și gâtul.
Citește și: Cel mai simplu ritual de îngrijire a tenului în sezonul rece. Ce trebuie să faci de 3 ori pe zi
Serul este primul produs de îngrijire care se aplică pe ten, după ce acesta a fost curățat. După demachiere și spălare cu un produs blând, se aplică o loțiune tonică, pentru a încheia procesul de curățare. Apoi, putem aplica serul, care poate fi unul anti-îmbătrânire sau cu ingrediente active pentru o anumită problemă a tenului.
Se pun câteva picături de ser pe degetele curate, se masează puțin pentru a distribui omogen produsul, apoi se aplică pe ten. Serul se distribuie pe piele prin mișcări de tapotare, dar și printr-un masaj ușor. În funcție de momentul zilei ales, vom folosi seruri cu ingrediente diferite.
În rutina de dimineață se pot integra seruri iluminatoare, antioxidante sau cu ingrediente pentru fermitate. Seara, pe de altă parte, se folosesc seruri cu ingrediente anti-îmbătrânire, cum ar fi retinolul, sau pe bază de exfolianți chimici (AHA, BHA sau alte tipuri de acizi).
După aplicarea serului, se așteaptă câteva minute, pentru ca acesta să fie absorbit în piele, după care se trece la aplicarea cremei. În rutina de dimineață vom folosi o cremă lejeră, cu factor de protecție solară, iar în rutina de seară, o cremă hidratantă, nutritivă, care să hrănească pielea.
Primul pas pentru îngrijirea tenului este curățarea acestuia. La finalul zilei, se recomandă o demachiere în doi pași. Mai întâi, se îndepărtează machiajul cu un demachiat pe bază de ulei, cu apă micelară sau un demachiat bifazic. Apoi se spală tenul cu apă caldă și un produs blând de curățare, sub formă de gel sau spumă.
Citește și: Cât trebuie să stai cu masca pe păr. Cât de des este recomandat să folosești acest produs, de fapt
Se șterge pielea prin mișcări de tapotare, după care se aplică loțiune tonică, cu o dischetă demachiantă. După ce tenul este uscat, se aplică serurile sau tratamentele. Se așteaptă câteva minute, după care se poate aplica o cremă, în funcție de nevoile tenului.
Dimineața, se curăță tenul doar prin spălare, nefiind nevoie de demachiere. De asemenea, crema folosită dimineața trebuie să aibă factor de protecție solară, indiferent de anotimp. Este un detaliu esențial, mai ales dacă folosiți seruri și creme pe bază de exfolianți chimici, care fac ca pielea să fie fotosensibilă.