Cum se gătește orezul corect. Trucul pentru a ieși pufos, gustos și nelipicios, dezvăluit de un celebru bucătar

Metoda ideală de a găti orezul, dezvăluită de un celebru chef indian
Cum se gătește orezul corect. Trucul pentru a ieși pufos, gustos și nelipicios, dezvăluit de un celebru bucătar

Mulți oameni cred că fierberea orezului și apoi scurgerea lui într-o sită este modul corect de a găti orezul. Dar un bucătar a dezvăluit metoda lui de a face orez perfect. Se numește metoda absobției și face ca de fiecare dată orezul să iasă gustos, pufos și nilipicios.

Cum se gătește orezul corect

Orezul este un aliment simplu de gătit. Cu toate acestea, adesea pregătirea lui dă mari bătăi de cap. Nu trebuie să îți pierzi speranța. Orezul pufos și cu boabe separate nu este chiar o misiune imposibilă. Trebuie doar să urmezi sfaturile simple de mai jos, iar preparatul tău va ieși exact așa cum îți dorești.

Celebrul bucătar indian Manisha Bharadwaj a explicat în urmă cu ceva timp, în cadrul unei emisiuni televizate din Marea Britanie, cum se gătește orezul astfel încât să iasă gustos, pufost și nelipicios. Metoda absorbției, așa cum este denumită, presupune respectarea a patru pași simpli.

Citește și: „Mâncare de orez cu pipote și inimi de pui. Trucuri esențiale pentru o rețetă savuroasă

1. Folosește un raport de 1:2

„Fac orezul prin metoda absorbției”, a explicat Manisha în cadrul emisiunii Iside The Factory, potrivit express.co.uk. „O măsură de orez și dublul cantității de apă în volum. Asta este crucial”, a precizat aceasta.

În funcție de câte porții dorești să gătești, este o idee bună să măsori cantitatea de orez și apă în boluri separate.

2. Clătește orezul într-o sită

Potrivit celebrului chef, după ce ai obținut cantitățile dorite de apă și orez, spală orezul foarte bine pentru a îndepărta amidonul, care în mod normal face ca boabele să se înfunde între ele.

„Clătiți-l bine până când apa curge limpede”, a spus Manisha. Acest lucru ar putea dura câteva minute.

Citește și: „Cât timp se fierbe orezul cu lapte. Secretul pentru a obține un desert delicios

3. Folosiți tigaia potrivită

Potrivit bucătarului, trebuie să alegem „o tigaie cu fundul greu și cu un capac bine fixat” pentru ca aburul să rămână înăuntru. „Acesta este cel care va găti orezul”, a dezvăluit bucătarul.

„Orezul va absorbi tot lichidul, așa că nu vrei să iasă niciun abur”.

Amestecă orezul spălat și apa în tigaie și mărește focul.

„Orezul a ajuns la punctul de fierbere, o să îl amestec”, a adăugat Manisha. „O să dau focul mai încet și o să pun capacul pe cratiță”.

Citește și: „De ce să pui o pungă cu orez în congelator. Trucul e genial, îl vei folosi mereu

4. Nu trebuie să verifici orezul

„Nu vrei să ridici capacul, nu vrei să tragi cu ochiul, lasă-l în pace să-și facă treaba”, a adăugat bucătarul.

După 10 minute se oprește focul și se lasă să stea încă cinci minute, apoi se servește. Astfel, orezul iese pufos, cu boabe separate care nu se lipesc între ele.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *