Cum se îngrijesc corect crinii de grădină. Secretul grădinarilor pentru flori absolut superbe

Trucuri pentru o grădină de vis
Cum se îngrijesc corect crinii de grădină. Secretul grădinarilor pentru flori absolut superbe

Crinii sunt flori care înfrumusețează orice grădină. Culorile vibrante, dar și parfumul lor fac din aceste flori o adevărată apariție în grădina. Cum se îngrijesc crinii de grădină și ce este de făcut ca să aibă mereu flori frumoase? Vezi mai jos sfaturi prețioase.

Unde se plantează bulbii de crin

Florile de crin nu sunt foarte pretențioase în ceea ce privește solul sau lumina. Se dezvoltă frumos și armonios pe soluri permeabile și bogate în humus. Dacă ai o grădină cu un sol prea greu și vrei totuși să plantezi crini, poți ajuta solul cu frunze sau cu mraniță. Cât despre lumină, poți pune bulbii de crin atât în zone luminoase, cât și acolo unde este semi-umbră.

Vezi și – Florile pe care nu trebuie să le plantezi sub nicio formă lângă legume. Îți vor distruge toată recolta

Cum se întrețin crinii

Aceste flori au nevoie de un plus de nutrienți pentru a se dezvolta armonios. Pentru a face asta adaugă îngrășământ care va ajuta crinii să înflorească luxuriant. La începutul perioadei de vegetație se adaugă îngrășăminte pe bază de azot, iar înainte și după perioada de înflorire sunt potrivite cele pe bază de potasiu și fosfor.

De asemenea, este foarte important să elimini buruienile ce vor apărea în jurul crinilor. Acestea vor concura cu florile pentru elementele nutritive din sol. Ele pot fi pur și simplu smulse sau poți folosie folie-antiburuieni, scrie agroland.ro.

Transplantarea bulbilor de crini se face abia după ce au trecut minim patru, cinci ani de la plantare. Potrivit specialiștilor, atunci se vor separa bulbii mari de cei mici, fiind replantați într-un loc definitiv. Distanța dintre bulbi trebuie să fie de 15-20 de centimetri.

Cum se înmulțesc crinii. Se folosesc mai multe tehnici

Prima tehnică este de divizare a bulbilor. Astfel, separarea se va face în perioada de repaus, în lunile august – septembrie. O altă metodă este de înmulțire prin solzii de bulbi, adică în care transplantezi bulbii, desprinde 15-20 de solzi. Plantează-i răsadnițe cu nisip la o distanță de 8-10 cm între rânduri și 1-2 cm pe rând. Când apare frigul acoperă răsadnița cu un geam.

O a treia tehnică este prin bulbii aerieni – în general la baza frunzelor apar mici bulbi numiți bulbi aerieni. Aceștia se desprind cu mare grijă și se plantează imediat în răsadnițe, în straturi.

Vezi și – Ce să pui în apa florilor să reziste mai mult. Trucuri simple care le ajută să se mențină proaspete în vază

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *