Cum se îngrijesc corect plantele de apartament. Trucuri și sfaturi prețioase pentru a te bucura de flori frumoase, ce pași nu trebuie să omiți

Ține cont de aceste sfaturi pentru a te bucura de flori frumoase

Scris de: Oana Matei

07 Nov. 2023

Cum se îngrijesc corect plantele de apartament. Trucuri și sfaturi prețioase pentru a te bucura de flori frumoase, ce pași nu trebuie să omiți

Îți plac plantele de interior și vrei să ai grijă de ele. Dar cum să ai grijă de plantele tale de apartament? În primul rând, este important de reținut că fiecare plantă are cerințele sale specifice. Atenția acordată plantelor noastre le garantează o viață bună. Descoperă pașii esențiali pentru a-ți îngriji plantele de apartament și pentru a le menține sănătoase și cu un aspect minunat.

Cum să ai grijă de plantele de interior

În primul rând alege plante adaptate pentru a se dezvolta în interior și a caracteristicilor acesteia, precum: luminozitatea, umiditatea, temperatura sunt parametri cruciali pentru creșterea oricărei plante. Fiecare plantă are nevoile specifice: de exemplu, plantele tropicale vor avea dificultăți să înflorească într-o atmosferă prea uscată. La fel, cele care au nevoie de multă lumină riscă să se ofilească dacă le așezi într-o cameră prea întunecată. În toate cazurile, așază plantele aproape de o fereastră de preferință orientată spre est, ceea ce le va oferi doza esențială de lumină zilnică.

Locația potrivită

Îngrijirea plantelor de interior începe cu găsirea locației potrivite! Așază plantele cât mai aproape de o fereastră, pentru că intensitatea luminii, necesară fotosintezei, scade pe măsură ce vor fi mai departe fereastră. Grupează plantele împreună, acest lucru are avantajul că udarea și întreținerea sunt mai ușoare. Încercăm să avem grijă de plante, dar ele se pot îngriji cu ușurință unele de altele. Odată grupate, se creează un microclimat și plantele se bucură de compania semenilor lor.

Nevoia de lumină este diferită pentru fiecare plantă, așadar, cum găsești locația potrivită? Imaginați-vă planta în mediul ei natural, dacă ea crește în plin soare, atunci îi va plăcea soarele direct. Dacă este o plantă de pădure tropicală, cu siguranță îi va plăcea lumina, dar nu soarele direct. Așa că pentru a avea grijă de plantele tale, trebuie să le așezi  mai mult sau mai puțin aproape de fereastră.

Udarea corectă

Un aspect crucial în îngrijirea plantelor de apartament este udarea adecvată. Fiecare specie are propriile sale nevoi de apă, așa că asigură-te că te informezi în privința acestui aspect înainte de a uda plantele. Verifică periodic umiditatea solului și evită udarea excesivă, care poate duce la putrezirea rădăcinilor. Udă-le doar după ce ai verificat cât de umed este pământul. Se întâmplă uneori ca la suprafață să fie uscat, însă la adâncime sa fie în continuare umed. Dacă este posibil, udă plantele cu apă necalcaroasă, indiferent dacă este apă de izvor sau apă de ploaie. De asemenea, folosește apă călduță sau la temperatura camerei pentru a evita șocul termic asupra plantelor.

Vezi și 3 plante de interior care sunt ideale pentru orice locuință. Au nevoie de puțină lumină și îngrijire

Îngrijire specială

Plantele au nevoie de puțină îngrijire. Curățarea frunzelor cu o cârpă umedă îndepărtează praful care le sufocă. Toate plantele  au nevoie de azot, fosfat si potasiu, aceștia fiind nutrienți pentru creștere și sănătate, prin urmare fertilizează în mod regulat plantele tale de interior.

Controlul dăunătorilor

Dăunătorii pot fi o problemă frecventă în cazul plantelor de apartament. Inspectează-le regulat și acționează rapid în cazul apariției lor. Există soluții pe bază de plante sau opțiuni chimice pentru a combate insectele nedorite, dar asigură-te că te informezi adecvat înainte de a le utiliza pentru a nu afecta planta sau mediul înconjurător.

Vezi și Un strop din acest ingredient secret și orhideele tale se vor umple de flori. Cu ce să uzi frunzele, de fapt

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
10 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *