Cum se îngrijesc florile de apartament iarna. Greșeala banală pe care multe persoane o fac

Plantele de interior pot fi afectate de mai mulți factori de stres din timpul iernii
Cum se îngrijesc florile de apartament iarna. Greșeala banală pe care multe persoane o fac

Cum se îngrijesc florile de apartament iarna, pentru ca acestea să reziste cât mai mult. Este important să vă păstrați plantele de apartament înfloritoare prin modificarea îngrijirii lor în timpul lunilor mai reci ale anului. Sunt plante mai rezistente și plante mai sensibile, care de altfel, necesită îngrijire mai atentă. Iată mai jos, tot ce trebuie să faceți.

Cum se îngrijesc florile de apartament iarna, ca să reziste până la primăvară

Plantele de interior pot fi afectate de mai mulți factori de stres din timpul iernii, inclusiv temperaturile de trecere de la căldura din timpul zilei la răcoarea de seară. De asemenea, florile de interior pot fi afectate de aerul uscat sau de zilele scurte, care reduc cantitatea de lumină.

Pentru a le prelungi viața plantelor voastre, faceți câteva cercetări pentru a afla care sunt nevoie pe care acestea le au pe timp friguros

Cum se îngrijesc florile de apartament iarna
Cum se îngrijesc florile de apartament iarna

De exemplu, plantele originare din jungla tropicală nu au aceeași perioadă de repaus ca și plantele originare din zonele mai temperate. Motivul este acela că există o diferență mică între condițiile din timpul iernii și cele din timpul verii.

Adaptați-vă rutina de udare

Majoritatea plantelor de interior au nevoie de mai puțină apă în timpul iernii. De asemenea, pe timpul iernii, plantele care stau în casă au o rată mai mică de creștere. Unele dintre ele chiar intră în repaus complet.

Prin urmare, plantele au nevoie de mai puțină apă pentru a se menține hidratate. În cazul în care plantele primesc apă excesiv, este foarte probabil ca rădăcina să putrezească.

Rețineți că diferite plante au nevoi diferite de apă

  • cactușii toleranți la secetă și alte plante suculente ar putea să nu aibă nevoie de udare deloc
  • unele plante tropicale ar putea necesita totuși o udare mai regulată.
  • Solul de suprafață se poate usca mai repede în timpul lunilor de iarnă, dar acesta nu este un indicator bun că planta are nevoie de apă. Împingeți degetul în sol pentru a afla dacă acesta este uscat la un centimetru sau doi sub suprafață
  • Nu folosiți apă rece pentru a uda plantele de apartament.
  • Folosiți apă la temperatura camerei
  • Apa de la robinet poate deveni foarte rece în unele climate de iarnă

Temperatura potrivită

Cele mai multe plante, ca și oamenii, se simt bine la temperaturi diurne cuprinse între 20 și 22 de grade și la temperaturi nocturne de peste 22 de grade.

Astfel că, este important ca plantele să nu fie poziționate într-un loc în care există curenți de aer rece. De asemenea, țineți plantele departe de sursele de căldură. Acest lucru duce la uscarea florilor.

Plantele nu trebuie ținute lângă șeminee, radiatoare, cuptoare sau dispozitive electronice.

Căutați soarele

Orice plantă are nevoie de lumină. Ce-i drept, iarna lumina este mai puțin puternică, mai ales că ziua este mai scurtă. Este posibil ca razele să nu ajungă într-un spațiu mic. Căutați pentru florile voastre un loc din cameră cu multă lumină

Un loc bun este o fereastră orientată spre sud sau vest, care rămâne însorită toată ziua.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *