Cum se îngrijesc orhideele iarna. Locul ideal din casă unde e bine să le așezi

Mediul natural căruia îi este destinată această plantă incredibil de frumoasă este cel cu o climă tropicală
Cum se îngrijesc orhideele iarna. Locul ideal din casă unde e bine să le așezi

Cum se îngrijesc orhideele iarna, pentru a rezista cât mai mult. Orhideea este considerată floarea regală și elegantă, iar pe timp de iarnă, aceasta trebuie îngrijită cât mai bine. Pentru că este o plantă fragilă, în sezonul rece aceasta necesită îngrijire specială. Iată mai jos ce trebuie să faceți pentru ca floarea să reziste în timp.

Cum se îngrijesc orhideele iarna. Ghidul de care aveți nevoie

Mediul natural căruia îi este destinată această plantă incredibil de frumoasă este cel cu o climă tropicală. Orhideea crește în copaci, folosindu-i drept suport. Iată mai jos câteva repere importante pentru ca sarcina de a îngriji această floare să fie una mai simplă.

Orhidea iubește lumina

Este important ca orhidea să aibă lumină, dar nu foarte multă. În general, orhideea se păstrează vara pe pervazul unui geam, pentru a avea suficientă lumină, însă, este indicat ca iarna să îi schimbați locul. Orhideea nu se păstrează la un loc întunecos.

Cum se îngrijesc orhideele iarna
Cum se îngrijesc orhideele iarna

Orhideea este o adevărată maestră în limbajul semnelor, așa că îți va comunica imediat dacă ceva o nemulțumește. Trebuie doar să fiți ateți. Dacă orhideea are necesarul de lumină, veți vedea că frunzele sale sunt lucioase. Dacă lumina la care este expusă e excesivă, frunzele orhideei vor căpăta o nuanță roșiatică.

Controlează temperatura

Vara temperatura ideală variază între 22°C și 24°C. Iarna trebuie să mențineți o temperatură care poate varia între 18°C și 22°C. Diferența de temperatură între zi și noapte trebuie să fie de aproximativ 8°C.

Necesarul de umiditate

  • Pulverizați apă călduță pe suprafața orhideei
  • Din primăvară până în vară repetați acest obicei o dată pe săptămână, iar pe timp de iarnă o dată la 10 zile.
  • Puneți pietriș într-o tavă și acoperiți cu apă. Puneți în tavă ghiveciul care conține orhideea, dar aveți grijă ca rădăcinile plantei să nu intre în contact direct cu apa.
  • Este recomandată o umiditate de 50% – 60%. Trebuie să țineții cont de faptul că iarna încălzirea prin calorifere usucă semnificativ aerul din încăpere.
  • Dacă aerul este prea uscat, rădăcinile de la suprafață vor prinde o nuanță albicioasă.
  • În cazul în care primiți aceste semnale de la orhidee, există trei varianta la care puteți apela.

Ce presupune căsuța ghiveci

„Să ne imaginăm că ghiveciul care o conține este căsuța ei. Atunci e nevoie ca această căsuță să fie pusă la punct și să îi furnizeze confortul necesar.

Ghiveciul potrivit pentru florile de orhidee trebuie să fie transparent pentru a permite pătrunderea luminii, atât de necesară orhideei. De asemenea, nu este nevoie să încarci ghiveciul cu prea mult pământ pentru că limitezi accesul rădăcinilor la aer, necesar și el dezvoltării sănătoase a orhideei.

În privința solului, cumpără din comerț tipul de sol destinat orhideei tale (orhidee Phalaenopsis, orhidee Cymbidium, orhidee Dendrobium, orhidee Cattleya,orhidee Tricyrtis). Un alt aspect important este dimensiunea ghiveciului.

Se recomandă alegerea unui ghiveci mic care să nu forțeze orhideea să îți extindă rădăcinile și să-i încetinească drenarea. Astfel vei avea o orhidee fericită într-o căsuță-ghiveci care emană doar energii pozitive”, potrivit Playtech.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *