Cum se îngrijește corect arborele de jad sau copacul banilor. 3 motive pentru a-l avea în casă

Această plantă este musai să o aveți în casă
Cum se îngrijește corect arborele de jad sau copacul banilor. 3 motive pentru a-l avea în casă

Arborele de jad, cunoscut și sub numele de Crassula ovata, este o plantă plantă suculentă de interior originară din Africa de Sud. Această plantă este destul de rezistentă și este ușor de îngrijit. În plus, multe persoane aleg să-l aibă în casă, pentru că aduce noroc mare la bani!

Cum se îngrijește corect arborele de jad

Arborele de jad, cunoscut și sub numele de copacul banilor, se recunoaște prin prin tulpinile groase și frunzele ovale suculente. Este o plantă de interior extrem de populară, mai ales că este ușor de întreținut, ideală pentru începătorii în grădinărit. Dacă este crescută în condiții potrivite, planta produce flori albe sau roz la maturitate. Iată cele mai complex ghid de îngrijire a acestei plante:

Lumină

Pentru a crește sănătos zeci de ani, arborele de jad are nevoie de multă lumină solară, cel puțin 4 ore de lumină directă a soarelui în fiecare zi. Plantele tinere ar trebui să fie păstrate în lumina indirectă a soarelui iar plantele mari, bine înrădăcinate, pot suporta mai mult lumina directă a soarelui. Camerele cu fereastră orientată spre sud sunt, de obicei, locuri ideale, cu lumină suficientă, la fel ca și ferestrele orientate spre vest.

Temperatura

Planta banilor se dezvoltă cel mai bine la temperatura camerei (18 ° – 24 ° C), dar preferă temperaturi ușor mai răcoroase pe perioada nopții și iarna (până la 13 ° C). Crassula poate fi cultivată și în aer liber, însă este foarte sensibilă la frig, așa că este recomandat ca ghiveciul să fie scos pe o terasă doar în perioadele în care temperatura nu scade sub 10 ° C.

Udare

Copacul banilor se adaptează bine condițiilor calde și uscate întâlnite în majoritatea locuințelor. Este important să menținem planta udată în perioada de creștere (primăvara, vara) și mai uscată în sezonul de inactivitate (toamna, iarna). Cu toate acestea, chiar și în perioada de creștere, solul trebuie lăsat să se usuce complet între udări, deoarece Crassula este foarte susceptibilă la putregai.

Aceasta înseamnă că timpul trecut între două udări poate varia de la o dată pe săptămână până la o dată pe lună – depinde în totalitate de cât de repede se usucă solul (de mărimea ghiveciului, respectiv cantitatea de pământ, temperatura camerei, etc.). Nu lăsați niciodată surplusul de apă în tăvița de protecție, sau după caz, în masca de ghiveci.

Citește și: 5 plante care aduc noroc și bani. Ce trebuie să ai neapărat în casa ta, trucul care atrage prosperitatea

3 motive pentru a-l avea în casă

Totodată, arborele de jad este asociat în principiile Feng Shui norocului, bunăstării și banilor.

Purifică aerul

Potrivit experților, arborele de jad este o plantă capabilă să purifice aerul din locuință, deoarece absoarbe dioxidul de carbon în timpul nopții. In acest fel, te ajută să te odihnești mai bine, așa că este recomandat sa pui această plantă în dormitor.

Atrage bogăția

Conform Feng Shui, planta de jad este cunoscută și ca o plantă a banilor, deoarece este capabilă să atragă noroc, bani, abundență și prosperitate. Dacă doriți să vă îmbunătățiți finanțele, ar trebui să o plasați în partea de sud-vest a casei dvs, fie în birou, pe hol sau chiar în sufragerie.

Înfrumusețează orice locuință

Arborele de jad are frunze verzi strălucitoare care sunt extrem de atractive. De asemenea, poate crește destul de înaltă, ceea ce o face o plantă atrăgătoare. Arborele de jad poate fi o alegere ideală pentru a decora orice casă.

Citește și: 6 flori cu care să-ți amenajezi balconul pentru a obține propriul colț de rai. Sunt ușor de îngrijit și arată spectaculos

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *